Recepten
Linzer Torte

Linzer Torte
Ingrediënten
- 420 gr. boter
- 9 eidooiers
- 280 gram gemalen amandelen
- 280 gram suiker
- 35 gram kaneel
- 400 gram bloem
Voor de schuimlaag
- 4 eiwitten
- 200 gram suiker
Bereiding
Roer de boter op kamertemperatuur in een diepe mengkom net zo lang tot ze schuimig wordt en meng de eidooiers en een voor een doorheen. Voeg de gemalen amandelen, suiker en kaneel toe en laat het deeg rusten. Roer tenslotte de bloem erdoorheen. Verdeel twee derde van de massa over twee kleine springvormen (de bodem moet zo dik zijn als het lemmet van een mes) en bekleedt ook de rand met een laag deeg. Bestrijk elke taartbodem met aalbessenjam (met pitjes). Rol de rest van het deeg, snij hier met een rad stroken uit en leg deze als een traliewerk over de taart. Bak de taart op 180 graden in de oven.
Sla vlak voor het einde van de baktijd vier eiwitten tot schuim, roer de suiker hier langzaam doorheen, verdeel het schuim over de taart en bestrooi dit met een beetje poedersuiker. Zet de taart meteen terug in de oven en bak hem nog 15 minuten bij dalende temperatuur.
Tips & Weetjes
- Een Linzer torte kun je zeker drie weken bewaren op een koele plek. Bewaar de afgekoelde taart ingepakt in aluminiumfolie; dan trekken de smaken nog beter in.
- Lees hier meer over de geschiedenis van de Linzer Torte.

Spitzbuben

Salzburger Bierfleisch

Bauernkrapfen

Knoflookcrèmesoep

Runderroulade

Apfelknödel

Alt-Wiener Suppentopf

Montafoner kaassoep

Zuurkoolstrudel

Germknödel

Weense aardappelgoulash

Sauerkrautpuffer

Eiernockerl

Schwammerlgulasch

Buchteln

Maanzaad-Guglhupf

Schupfnudeln met maanzaad

Reisfleisch

Salzburger Nockerln

Osterkranz

Weense goulash

Tiroler Gröstl

Weense Apfelstrudel

Topfenreinkalan

Schlutzkrapfen

Flammkuchen à la Wiesen

Marillenknödel

Kärntner Reindling

Striezel

Spinazie- of daslookknoedels

Waldviertler Mohnzelten

Tafelspitz

Pannonische koolsoep

Krautfleckrl

Gebackene champignons

Frittatensuppe

Backhendlsalat

Pannonische vissoep

Käsespätzle

Pompoen-aardappelstoofpot

Wiener Schnitzel

Lesachtaler
brood

Kaspressknödel
(suppe)

Kaiserschmarren

Linzer Torte

Admonter
Xeis-Burger

Käferbohnensalade