Recepten
Frittatensuppe

Frittatensuppe

Frittaten
Ingrediënten
- 1 l heldere runderbouillon (liefst van Tafelspitz)
- 2 eieren
- 60 g bloem, gezeefd
- 1 dl melk
- Fijngehakte platte peterselie
- Zout
- Olie om te bakken
- Koekenpan (liefst met een zo klein mogelijke doorsnee, 12-20 cm)
Bereiding

Frittaten snijden
Klop de eieren los met de melk, voeg bloem, peterselie en zout toe en meng alles tot een glad beslag. Bedek de bodem van de koekepan met een dun laagje olie, verdeel een heel dun laagje deeg over de bodem en bak de pannenkoek aan beide kanten goudgeel. Herhaal dit tot het deeg op is. Laat de pannenkoekjes afkoelen. Rol vervolgens elke pannenkoek op en snij deze dan in de lengte in dunne reepjes. Verwarm intussen de bouillon. Vul vier soepborden of kommen elk met een handvol frittaten en giet de bouillon erover. Dien meteen op.
Tips & Weetjes
Frittatensoep is van oorsprong een Weense specialiteit, maar staat inmiddels in heel Oostenrijk op de kaart van restaurants.
Het woord Frittaten komt van het Italiaanse frittata (in olie gebakken). Tot in de 19e eeuw werden in Wenen alle pannenkoeken Frittaten genoemd.
Wij eten deze soep graag als lunchgerecht. In Oostenrijk zijn frittaten één van de traditionele Einlagen (vullingen) van de bouillon die je trekt van Tafelspitz (gekookt rundvlees). Die bouillon met de frittatten (of Backerbsen of Leberknödel) eet je dan als voorgerecht.
Heb je meer frittaten dan nodig? Je kunt ze gemakkelijk invriezen of ze gewoon als pannenkoekje eten.

Spitzbuben

Salzburger Bierfleisch

Bauernkrapfen

Knoflookcrèmesoep

Runderroulade

Apfelknödel

Alt-Wiener Suppentopf

Montafoner kaassoep

Zuurkoolstrudel

Germknödel

Weense aardappelgoulash

Sauerkrautpuffer

Eiernockerl

Schwammerlgulasch

Buchteln

Maanzaad-Guglhupf

Schupfnudeln met maanzaad

Reisfleisch

Salzburger Nockerln

Osterkranz

Weense goulash

Tiroler Gröstl

Weense Apfelstrudel

Topfenreinkalan

Schlutzkrapfen

Flammkuchen à la Wiesen

Marillenknödel

Kärntner Reindling

Striezel

Spinazie- of daslookknoedels

Waldviertler Mohnzelten

Tafelspitz

Pannonische koolsoep

Krautfleckrl

Gebackene champignons

Frittatensuppe

Backhendlsalat

Pannonische vissoep

Käsespätzle

Pompoen-aardappelstoofpot

Wiener Schnitzel

Lesachtaler
brood

Kaspressknödel
(suppe)

Kaiserschmarren

Linzer Torte

Admonter
Xeis-Burger

Käferbohnensalade