Recepten

Käferbohnensalat

Salade uit Stiermarken

In veel restaurants in Stiermarken staat een ‘Käferbohnensalade’ op de kaart. Käferbohnen zijn grote, stevige en tegelijk romige bonen waarvan de smaak doet denken aan kastanjepuree, die bijzonder goed gedijen goed in het beschutte, warme klimaat van Stiermarken. Ze dankt haar naam aan de uiterlijke gelijkenis met (wit bespikkelde) kevers. Neem van je vakantie een zak gedroogde of een blik gekookte bonen mee en maak op een mooie zomerdag deze eenvoudige salade.

Ingrediënten

Een pond gekookte of een half pond gedroogde bonen, 1 ui, pompoenpittenolie (ook een specialiteit van Stiermarken, in Nederland verkrijgbaar in sommige natuurwinkels), appelazijn, zout en peper.

Bereiding

Laat de gedroogde bonen een nacht weken en kook ze de volgende dag in circa één uur tijd gaar. Of maak een blik gekookte bonen open en spoel de bonen af met water. Doe de bonen in een schaal en vermeng ze met de fijngesneden uit, pompoenpittenolie, azijn, zout en peper naar smaak. Je kunt de salade verfijnen met bijvoorbeeld verse peterselie, stukjes paprika of tomaat of veldsla.

© Slowfoodtravel, Hummer
© ORF

Google advertentie