Wiener Schnitzel

Als je in Oostenrijk op de kaart ziet staan dat een gerecht is ‘gebacken’, dan is het gepaneerd en daarna in olie gebakken. De Wiener Schnitzel is het bekendste voorbeeld. Dat je op deze manier nog veel meer heerlijks kunt bereiden, laten de ‘gouden’ recepten in editie 2 van Oostenrijk Magazine zien.

Recept

‘Gebacken’ gerechten zijn heerlijk met Wiener Erdäpfelsalat. Die maak je zo.

Ingrediënten: 800 gr vastkokende (bij voorkeur langwerpige) aardappelen (gewassen maar niet geschild) | 1 el karwijzaad | 250 ml hete groentebouillon | 1 fijngesneden uit | 2 el (appel)azijn | 1 el mosterd | zout en peper | tl suiker | 2 el zonnebloemolie | handvol fijngesneden bieslook Bereiding: 30 minuten

Kook de aardappels in twee liter water met de karwij en een flinke schep zout net gaar. Pel de schil van de nog hete aardappelen, snij deze in mooie plakjes en doe ze in een schaal. Giet er meteen de hete bouillon overheen zodat ze het vocht goed kunnen opnemen (let op: het blijft een beetje waterig geheel!). Vermeng de aardappels met alle andere ingrediënten (zout en peper naar smaak). Roer alles goed door en laat ten minste een half uur rusten, zodat de smaken goed kunnen mengen. Breng daarna eventueel nog verder op smaak met een van de ingrediënten en dien de salade op met de fijngesnipperde bieslook.

Oostenrijk Magazine editie 2/2016 is te koop in onze webshop.

PRODUCTIE, RECEPTEN & FOTO’S:

Liesbeth Willemars heeft een Oostenrijkse moeder en is van kinds af aan vertrouwd met de Oostenrijkse keuken. Ze geeft workshops in het maken van strudeldeeg en bakt op aanvraag Apfelstrudels en ander gebak.

i apfelstrudels.nl

© ORF