Recepten

Admonter Xeis-Burger

Ingrediënten voor vier burgers
800 gram vlees van wild (liefst gems)
1 winterpeen, heel fijngesneden
½ bleekselderij, heel fijngesneden
½ prei, heel fijngesneden
80 gram paneermeel
2 eieren
zout, peper, wildkruiden

Ingrediënten voor de saus
– zure augurkjes, fijngesneden
– Gele, rode en groene paprika, fijngesneden
– ui
– mosterd
– ketchup
– kerriepoeder
– zout en peper
– hamburgerbroodjes

Bereiding
Maak eerst de saus door alle ingrediënten goed te mengen (de exacte hoeveelheden naar eigen smaak).
Meng het vlees met de wortel, selderie en prei, voeg de kruiden en eieren toe en kneed alles met het paneermeel tot een stevige massa. Vorm hier burgers van en bak elke burger aan twee kanten (niet al te lang). Snij de broodjes doormidden, toast ze kort, leg in elk broodje een burger en wat saus. Eventueel decoreren met een blaadje sla en een schijf tomaat.

Meer lezen? Oostenrijk Magazine editie 2/2017 is te koop in onze webshop.

Kijk wat je allemaal in de omgeving kunt doen op onze wegwijzer.

© Slowfoodtravel, Hummer
© ORF

Google advertentie