Waidringer Hof

Relaxen na inspanning

Eerst actief op pad in de natuur en daarna ontspannen in de sauna: Die combinatie maakt gewoon gelukkig, vinden de eigenaren van de Waidringer Hof oftewel het:
1. Tiroler Glückshotel in het Pillerseetal.

1. Tiroler Glückshotel Waidringerhof

Wellnesshotel Waidringer Hof in het Pillerseetal (Kitzbüheler Alpen) is lid is van de Best Alpine Wanderhotels: Hotels gericht op vakantiegangers die actief willen zijn in de bergen en daarna graag verwend willen worden in een uitstekend hotel. De Waidringerhof, nabij de grens Tirol-Salzburg-Beieren, biedt inderdaad het beste van twee werelden. Dankzij de ligging op slechts tweehonderd meter van ski- en wandelgebied Steinplatte zijn er volop mogelijkheden om te bewegen. In de zomer neemt wandelgids Lisa je desgewenst vijf dagen per week mee op telkens een andere tocht. Ze organiseert bovendien elke week een Wanderstammtisch – waar je met al je vragen over routes terecht kunt en advies krijgt voor als je zelfstandig op pad wilt. In de winter kun je nabij het hotel sneeuwschoenwandelen, skiën, snowboarden, langlaufen, rodelen en schaatsen.

De verwennerij zit niet alleen in het vriendelijke, servicegerichte personeel, de moderne, ruime kamers en het uitstekende regionale eten (met mediterrane touch) uit de zogeheten genuss.manufaktur. Sinds een verbouwing in 2012 heeft de Waidringer Hof bovendien een groot en toch intiem spa- en wellnesslandschap met panoramazwembad, rustruimtes, massages afgestemd op wandelgasten en een saunadorp met onder andere een vroeger voor bergboerderijen typische Kraxen­öfen: als je tegen deze met hooi gevulde oven leunt, is dat ontspannend voor rug en schouders. Het Brechelbad (een naar bos geurende almhut) en het Brotbad (met de geur van versgebakken brood, dat bovendien ter plekke kan worden geproefd) gaan terug op traditionele zweetkuren. De filosofie van dit viersterrensuperiorhotel is helder: Bewegen maakt gelukkig. Jezelf (laten) verwennen maakt gelukkig! Vandaar de bijnaam die ze zichzelf hebben gegeven: 1. Tiroler Glückshotel.

Dorfstraße 16 in Waidringwaidringerhof.com

Kijk wat je allemaal in de omgeving kunt doen op onze wegwijzer.
Wellness Resort Hotel Alpina
Zugspitze Resort - AbenteuerpoolEva Trifft Fotografie