Hotel Post

Traditie van gastvrijheid

Alpine Luxury Hotel Post in het Tiroolse Lermoos werd in 2006 compleet nieuw opgebouwd. Toch kan dit Oostenrijkse Traditionshaus terugblikken op ruim 450 jaar geschiedenis.

Hotel Post, Lermoos

Na een dag skiën in de sportregio Tiroler Zugspitz Arena kun je als gast van Hotel Post in Lermoos de vermoeide spieren ontspannen in de alpenden-panoramasauna: Dankzij het vrije uitzicht op de zonzijde van de Zugspitze geniet je hier extra na van je sportieve prestatie. De sauna is deel van een in 2017 gebouwd saunachalet met ook een infrarood cabine, een groot openhaardvuur, een relaxruimte en buiten een zoutwaterbad. Door deze nieuwste uitbreiding is het spa-complex nu ruim 3000 vierkante meter groot.

De geschiedenis van dit eigentijdse wellnesshotel gaat terug tot 1560. Toen werd in het huidige centrum van Lermoos de Alter Post gebouwd: een kasteeltje met stallingen voor de paarden van de postkoets over de Fernpas. Dit ‘Postschlössl’ kwam in 1702 in handen van een lokale gastronomie­familie. Ze gingen er zelf wonen en verbouwden hun Gasthof Zur Post om tot hotel-restaurant. De dichter Goethe maakte er nog een tussenstop tijdens zijn reis in 1790 van Duitsland naar Italië. De huidige eigenaren – Angelika en Franz Dengg – besloten het vaak verbouwde en verouderde hotel-restaurant te slopen en een veel groter hotel met spafaciliteiten te bouwen. Sinds de heropening in 2006 kun je in de spa terecht voor bijvoorbeeld een sportieve Zugspitz-massage of de (bekroonde) Vinoble-treatment met wijnaroma’s. Maar toch: voor Angelika Dengg hoort wellness erbij maar is het ook bijzaak. In haar eigen woorden: ‘In heel Oostenrijk vind je goede wellnessresorts. Voor mij ligt het zwaartepunt op uitstekend eten, goede wijnen en gastvrijheid. Mijn familie kijkt terug op ruim driehonderd jaar gastronomie in Lermoos en dat is toch vooral de traditie waarbij ik wil aansluiten. We willen gewoon een prettig vakantiehotel zijn met een prima service en een ontspannen sfeer.’

Het gerenoveerde Postschlössl tegenover de kerk in Lermoos is nu een dependance van hotel Post met zestien suites.

Kirchplatz 6, Lermoos, post-lermoos.at

Kijk wat je allemaal in de omgeving kunt doen op onze wegwijzer.
Wellness Resort Hotel Alpina
Zugspitze Resort - AbenteuerpoolEva Trifft Fotografie