Loisium

Design, wijn en wellness

Boetiekhotel Loisium in het Kamptal ligt letterlijk in de wijngaarden. Vanaf je ligstoel aan het zwembad kun je de wijnranken aanraken.

Overal in het Loisium Wine & Spa Resort Langenlois vind je subtiele wijnsymboliek. In de kurkstructuur van trappenhuis en lampen. In de abstracte geel-zwarte print op het meubilair van de hotelkamers, geïnspireerd door oude bakstenen wijnkelders. In de dunne strepen op de ruw betonnen wanden die doen denken aan rijen wijnranken. In de Wine Spa komt ‘wijn’ terug in de vorm van een druivenpit-pakking en/of -peeling.

De keuze voor het wijnthema heeft alles te maken met de ligging in het Kamptal (Neder-Oostenrijk). De eigenaren (een consortium) wilden aansluiten bij de wijnbouwtraditie in deze regio, maar wel op een eigentijdse manier. Een paar jaar eerder was hen dat al gelukt met de Weinerlebniswelt in Langenlois. In de directe nabijheid hiervan werd in 2005 boetiekhotel Loisium gebouwd, als hotspot voor liefhebbers van wijn & design. Het pand zelf is prettig transparant. De betonnen pijlers die de constructie dragen zijn niet weggewerkt maar staan vrolijk gekleurd midden in de grote ontvangsthal. Vanuit het restaurant met rondom glas (of bij mooi weer op het terras) kijk je uit over de aanpalende wijngaarden en de Weinerlebniswelt daarachter. De ligstoelen bij het zwembad buiten staan letterlijk tussen de wijnranken. Om het welbehagen van gasten te verhogen, heeft Loisium ervoor gekozen niet (meer) aan half- of volpension te doen. Dat vinden ze te opdringerig en dus niet meer van deze op individualiteit gerichte tijd. Als gast beslis je zelf wanneer, hoe vaak en hoeveel gangen je in het prima restaurant eet, waar uiteraard ook uitstekende regionale wijnen worden geserveerd. Lekker ongedwongen luxe dus.

Loisium-Allee 2, Langenlois, loisium.com

Loisium heeft een tweede hotel met eenzelfde formule in Ehrenhausen aan de Südsteirische Weinstraße. Een reportage over dit gebied lees je hier.

Kijk wat je allemaal in de omgeving kunt doen op onze wegwijzer.

Meer Wachau und Kamptal
Wellness Resort Hotel Alpina
Das THERESA in de winterDas THERESA
Zugspitze Resort - AbenteuerpoolEva Trifft Fotografie