Eggerwirt

‘Auszeit’ voor iedereen

Bij Spa & Vitalresort Eggerwirt in St. Michael im Lungau slagen ze erin om zowel gezinnen als rustzoekers een ontspannen time-out te laten beleven.

Bij een week vakantie met (jonge) kinderen denk je misschien niet direct aan een wellnesshotel. Toch zijn heel wat gezinnen en singles met kinderen stamgast bij Spa & Vitalresort Eggerwirt in St. Michael im Lungau (Salzburgerland). Eigenlijk is dat heel logisch, vindt hoteldirecteur Christian Pritz. ‘Bij ons ben je nooit afhankelijk van het weer. Alleen dat al is heel ontspannend.’

Eggerwirt verwelkomt gezinnen met mooie, eigentijds ingerichte familiekamers en -suites (met speciale kinderprijzen). Dankzij babybekken, kinderpool en speelkamer is er altijd een slecht-weer-programma. Ook in de familiesauna kan het hele gezin terecht. Bovendien is er professionele kinderopvang, zodat je als ouder juist ook een time-out kunt nemen en in het riante sauna- en wellnesslandschap in alle rust kunt genieten van bijvoorbeeld een massage of opgieting. Dankzij slim bouwen zijn de voor kinderen toegankelijke delen voldoende afgescheiden van het saunalandschap voor volwassenen (met onder meer een Ladies Only Spa), zodat ze elkaar niet in de weg zitten.

Bij mooi weer kun je vanaf de Eggerwirt sowieso alle kanten uit, want St. Michael ligt midden in het natuur- en wandelgebied Lungau. Dat trekt ook veel sportieve gasten. ‘Die zijn vaak overdag op pad en maken dan pas vanaf een uur of drie gebruik van onze wellness- en beauty-voorzieningen’, aldus Pritz. Andersom is het overdag dus vaak rustig is in de spa: fijn voor de wellness-diehards.

Ooit was de Eggerwirt boerderij, Gasthof en paardenwisselstation. Daaraan herinnert nu nog de wijnkelder in de vroegere paardenstal. Er is de afgelopen twintig jaar flink gemoderniseerd, met ook veel aandacht voor duurzaamheid. Wat energie betreft Eggerwirt op de stroom na inmiddels zelfvoorzienend, met onder andere water uit een eigen bron. Eigenaren Albert en Inge Moser vinden de huidige capaciteit van 130 bedden wel genoeg. Pritz: ‘Meer betekent al gauw stress en hectiek. Nu kunnen we gasten echt een Auszeit bieden.’ Een time-out van je dagelijkse leven dus.

Eggerwirt Spa & Vitalresort, Kaltbachstraße 5, 5582 St. Michael im Lungau, eggerwirt.at
Wellness Resort Hotel Alpina
Zugspitze Resort - AbenteuerpoolEva Trifft Fotografie