Alpenresort Schwarz

Spa & Golf

Alpenresort Schwarz in Tirol heeft een riante spa én ligt pal naast de golfbaan. Genieten voor golfers en niet-golfers.

Alpenresort Schwarz

Dat Schwarz een familiehotel is, merk je aan alles. De familie Pirktl is op een prettige manier aanwezig. Overal in hun ‘huis’ voel en zie je hun persoonlijke aandacht en zorg. Het stamhuis uit 1694 heeft bij de renovatie en uitbreidingen niets van z’n Tiroler charme verloren. De ruime kamers, eigentijds en met natuurlijke materialen, zijn elegant. Het eten is fantastisch; het personeel attent. Als er ’s avonds optredens zijn, klimt seniorchef Franz Pirktl zelf op het podium om de artiesten met veel flair aan te kondigen. Redenen genoeg dus voor een verblijf in dit wellnessresort (vijf sterren) in het idyllische boerendorpje Obermieming op het Mieminger Sonnenplateau.

Je kunt hier alle kanten uit. Luieren in het spa- en wellnessgedeelte, vorig jaar uitgebreid met drie nieuwe sauna’s en een relaxruimte met panoramablik. Een ‘Balance Alpine Genussgipfel’-massage is zo aangenaam als de naam doet vermoeden. Er is een Kinder-Club en een familie-waterwereld. Er is zelfs een privékliniek voor cosmetische chirurgie. Voor wie meer actie wil: ’s winters zijn er gratis shuttlebusjes naar de skipistes of je kunt gaan shoppen in Innsbruck (dertig kilometer verderop). Naast het hotel liggen drie tennisbanen. In de nabije omgeving kun je ontspannen wandelen en dan bijvoorbeeld lunchen bij de Stöttlalm, een authentieke almhut, die net als Alpenresort Schwarz zelf het hele jaar is geopend.

En je kunt dus golfen, van maart tot november. Voor de deur begint een 27-holes golfbaan: de 18-holes Championcourse (70 hectare) met brede Fairways en een kortere 9-holes Parkcourse voor minder ervaren spelers. Voor hen zijn er ‘snuffeluurtjes’ en beginnerscursussen, terwijl gevorderden hun techniek kunnen vervolmaken in de Training-Academy. Maar vooral de ligging van de golfplaats te midden van bergen en beiden laat niets te wensen over. Golf, spa en natuurschoon: wat wil je nog meer.

Obermieming 141, Obermieming, hotel-schwarz.com

Kijk wat je allemaal in de omgeving kunt doen op onze wegwijzer.
Wellness Resort Hotel Alpina
Zugspitze Resort - AbenteuerpoolEva Trifft Fotografie