Aqua Dome

Zwevend zwembad

Het futuristische Aqua Dome Längenfeld in Tirol, gebouwd volgens Feng-Shui principes, biedt rust én ruimte.

Aqua Dome Längenfeld

Tijdens een Ötztaler Steinmassage glijden warme en koude, glad gepolijste stenen soepel over je lichaam. De masseurs van Aqua Dome hebben ze zelf gehaald uit het stromende water van de Ötztaler Ache, een riviertje dat langs deze spa stroomt. Steenmassage, lichaamspakking met kruiden, peeling met dennennaalden… bij de ‘signature treatments’ van Aqua Dome draait alles om de oerkracht van de Alpen. Het resort is dan ook omgeven door de Ötztaler bergen. Van dat panorama geniet je dankzij de futuristische architectuur optimaal. Het binnenbad is gebouwd in een glazen piramide; buiten kun je spectaculair dobberen in drie ‘zwevende schalen’: zwembaden die in de lucht lijken te hangen.

Eén schaal is gevuld met zwavelhoudend bronwater. Al in de 16e eeuw ontdekten boeren uit het Ötztal de heilzame werking ervan. Waar het water aan de oppervlakte kwam, bouwden ze een klein houten badgebouw. Toen dat in 1875 bij een brand verloren ging, kwam er een modern kuurhotel. Maar in 1960 droogde de bron op na een ontwateringsproject en moest het hotel sluiten. Jaren later besloten regio Ötztal en gemeente Längenfeld de bron te reactiveren. In 2004 ging Aqua Dome Längenfeld open. Nu zonder de geur van rotte eieren, dankzij een nieuw procedé om die typische geur eruit te filteren.

In Aqua Dome baad je letterlijk in weelde, met ruime, moderne kamers, riante maaltijden en elke avond wel een activiteit: van wijnproeverij tot optreden van ‘roadchicks’. Je kunt een dagkaart kopen, maar alleen hotelgasten hebben toegang tot de Spa 3000: twee verdiepingen met extra sauna’s, zwembaden en een bar met open haard, loungeplekken en dakterras. Vanaf dit terras kijk je ’s avonds uit over de verlichte glazen piramide en buitenbekkens. Binnen heeft de verlichting zowaar een Nederlands tintje, met aan het plafond kroonluchters Zeppelin van ontwerper Marcel Wanders.

Oberlängenfeld 140, Oberlängenfeld, acqua-dome.at

Kijk wat je allemaal in de omgeving kunt doen op onze wegwijzer.
Wellness Resort Hotel Alpina
Das THERESA in de winterDas THERESA
Zugspitze Resort - AbenteuerpoolEva Trifft Fotografie