St. Martins Therme & Lodge

Spa in Natuurpark

Wellnessresort St. Martins Therme & Lodge biedt meer dan alleen ontspanning. Je kunt er zelfs op safari. Maak kennis met een vleugje Afrika in Burgenland.

St. Martins Therme & Lodge © St. Martins Therme & Lodge, Rudi Dellinger

Wie volop wil genieten van een verblijf in St. Martins Therme & Lodge kan niet blijven relaxen, maar moet erop uit trekken. Dit wellnessresort in Burgenland ligt aan de rand van nationaal park Neusiedler See-Seewinkel. En dus nemen de ‘rangers’ van het huis – onder andere biologen en etnologen – je mee op natuur-avontuur: van vogel- of orchidee-safari tot culinaire safari met picknick. En dat elke dag in elk seizoen, weer of geen weer. Gelukkig is dat weer meestal goed, want in Burgenland schijnt de zon gemiddeld driehonderd dagen per jaar. Binnenshuis en op de terrassen trekt St. Martins het safa­ri-gevoel door met decoratieve elementen als rieten parasols, korfstoelen, klamboes rondom ligbedden en een rustgevend kleurschema waarin donkerbruin en wit domineren.

Het resort, mede gebouwd op initiatief van dertien gemeenten, heeft de vorm van een slakkenhuis en ligt aan een eigen natuurmeer met kristalhelder water. Van mei tot september (de drukste periode) verrijst hier een Summer Island, waar je met een cocktail uit de Beach Bar vanaf je ligstoel geniet van het weidse uitzicht op de Pannonische vlakte. Als dit steppegebied ’s winters in een sneeuwvlakte verandert, is het uitzicht minstens zo indrukwekkend. Helemaal als je zelf in één van de sauna’s met panoramavenster zit of in het warme, dampende buitenbad ligt. Het water in alle baden komt uit een 860 meter diepe bron, officieel erkend als geneeskrachtig bij rug- en gewrichtsklachten. St.Martins heeft veel te bieden. Massages en schoonheidsbehandelingen, een restaurant met regionale producten en een saunabar met gezonde hapjes en sapjes. Live muziek is er elk weekend in Darwin’s Bar. Rokers zijn welkom in de stijlvolle Hemingway’s Smoker Lounge. Maar wat een verblijf hier echt uniek maakt is toch die combinatie van spa en safari: spafari.

Im Seewinkel 1 in Frauenkirchenstmartins.at

Kijk wat je allemaal in de omgeving kunt doen op onze wegwijzer.

Foto St. Martins Therme & Lodge, Rudi Dellinger
Wellness Resort Hotel Alpina
Zugspitze Resort - AbenteuerpoolEva Trifft Fotografie