Das Ronacher

Koninklijk verwend

Thermaal hotel Das Ronacher in Karinthië legt z’n gasten al ruim honderd jaar in de watten. Tegenwoordig bijvoorbeeld met een Royal Thai Massage.

Das Ronacher – Spalandschap

Het zijn tal van kleine dingen die het doen… de parkeer- en kofferservice, de gezonde smoothie bij het inchecken, de persoonlijke hotelrondleiding, sekt en een fruitmand op je kamer… en zo kunnen we doorgaan.

Bij Das Ronacher wordt service groot geschreven. Het hotel kan dan ook terugkijken op ruim honderd jaar gastvrijheid. In 1909 kocht Hans Ronacher een in 1762 gebouwd badhuis met tien badhokjes in Bad Kleinkirchheim – rondom een al in de 11e eeuw ontdekte geneeskrachtige bron. In 1911 bouwde hij er een hotel bij, dat vanaf 1945 telkens weer is gemoderniseerd en uitgebouwd tot het huidige thermenhotel, geleid door Markus Ronacher en zijn echtgenote Simone.

De wellness-voorzieningen in Das Ronacher zijn uitgebreid en luxe met onder meer een privé te boeken 1001 Nacht Spa en – vrij uitzonderlijk – twee sauna’s waar je met badkleding in mag: een tegemoetkoming aan Italiaanse gasten die blijkbaar niet gewend zijn naakt te gaan. Aan Simone is het te danken dat het huis een unieke spabehandeling heeft: origineel koninklijke Thaise massages door masseurs die zijn opgeleid in het Thaise koninghuis zelf.

Simone’s moeder Johanna Maier, een van Oostenrijks beste vrouwelijke koks, bereidde geregeld de maaltijd voor de in 2016 overleden Thaise koning Bhumibol en Simone zelf was in Thailand op huwelijksreis. De band met het Thaise koningshuis is nog steeds innig. Grote kans trouwens dat moeder Johanna in het hotel aanwezig is als je er verblijft tijdens de ‘Genussgastspiele’ in het voor- en najaar, als topchefs samen met geïnteresseerde gasten koken.

In oktober zijn er dan de Kulturgastspiele, met concerten, muziektheater én vuurwerk. Ook de rest van het jaar wordt er altijd wel iets georganiseerd, zoals (winter)wandelen met gids, golfuitjes, skilessen of opera kijken in de huisbioscoop. Je hoeft hier alleen maar te ontspannen. De rest doet Ronacher.

Thermenstraße 3, Bad Kleinkirchheim, ronacher.com

Kijk wat je allemaal in de omgeving kunt doen op onze wegwijzer.
Wellness Resort Hotel Alpina
Das THERESA in de winterDas THERESA
Zugspitze Resort - AbenteuerpoolEva Trifft Fotografie