Naudererhof Alpin Art und Spa

Grenzeloos genieten

Wellnesshotel Naudererhof in Nauders (Tirol) ligt op de grens met Italië en Zwitserland. Die drielandenpuntligging biedt grenzeloze mogelijkheden.

Naudererhof Alpin Art und Spa

Grenzen bestaan niet in wellnesshotel Naudererhof. Men voelt zich hier onderdeel van Terra Raetica, het grensgebied dat Vinschgau (Italië), Engadin (Zwitserland) en Obergricht (Oostenrijk) omvat. Dat blijkt al uit de ‘Cuisine GrensARTig’ – een moderne interpretatie van gerechten uit de drie landen. Dat blijkt ook uit het jaarlijkse kunstfestival grenzARTig (in juli), als kunstenaars uit de drie regio’s vijf dagen lang in het hotel wonen en werken. Gewone gasten kunnen hen dan in tuin, lobby, gangen of restaurant op de vingers kijken. Na afloop worden de zo ontstane creaties gepresenteerd tijdens een vernissage. Daarna zijn ze nog een jaar in het hotel te zien en te kopen. Tot het volgende grenz­ARTig-festival.

Kurt Kleinhans, die de Naudererhof samen met zijn vrouw Kathrin runt, was altijd al een kunstliefhebber. Net als zijn (groot)vader volgde hij een opleiding tot bakker. Zijn ouders runden de Naudererhof naast hun bakkerij. In 2001 nam Kurt het hotel over en bouwde het stapsgewijs om tot klein maar fijn Art & Spa hotel, met sauna’s, zwembad en een ‘beautyafdeling’ inclusief massages. Vooral de sportmassages zijn populair bij de wandelaars, sporters en bikers die vanuit hier grenzeloze tochten over bergpaden en –passen ondernemen. Er zit immers altijd wel een spiertje vast. Bij de meest recente renovatie (nu alweer tien jaar geleden) werd het gros van de kamers ingericht met bedden, deuren, kasten en tussenwanden van Zirbe (alpenden). Als je zo’n kamer binnenloopt, ruikt het nog steeds naar bos. Gezond slaap je er ook: een bed van Zirbe zou de hartslag vertragen en zo indirect het leven verlengen – maar dat effect zal tijdens een korte wellnessbreak te verwaarlozen zijn. Gelukkig zijn de kamers van licht hout in combinatie met kleurrijke, hippe meubels gewoon mooi en comfortabel. Een plek om je thuis te voelen.

Doktor-Tschiggfrey-Straße 160 in Nauders, naudererhof.at

Kijk wat je allemaal in de omgeving kunt doen op onze wegwijzer.
Wellness Resort Hotel Alpina
Das THERESA in de winterDas THERESA
Zugspitze Resort - AbenteuerpoolEva Trifft Fotografie