Parktherme Bad Radkersburg

Actief ontspannen

Parktherme Bad Radkersburg (Stiermarken) werd in 2016 uitverkoren als Oostenrijks ‘Therme des Jahres’. Dat is niet alleen te danken aan het geneeskrachtige water. Sportief of juist lekker loom? Hier kan iedereen een dag naar wens doorbrengen.

Parktherme Bad Radkersburg

Het thermale water in Parktherme Bad Radkersburg komt uit een twee kilometer diepe bron en wordt van 80 graden afgekoeld tot een aangename 34-36 graden voordat het de baden van dit wellnessresort vult. Maar dan heb je ook wat: Omdat het sterk mineraalhoudend is (9000 mg/l) en hoge concentraties magnesium bevat, is het bronwater bewezen werkzaam tegen met name reumatische aandoeningen. Denk echter niet dat je hier in een medisch kuuroord belandt. Natuurlijk komen er mensen af op de helende werking, maar net als iedereen spetteren ze gewoon lekker rond. Hun eventuele kuurprogramma speelt zich buiten zicht af in gespecialiseerde hotels; in de Parktherme zelf kun je niet overnachten. Je komt hierheen voor een dagje spa met benefits, waar je alles aantreft wat je mag verwachten, zoals een Saunadorp, een beauty- en wellnessaanbod, een ‘kinderwereld’ met babypool (32 graden) en als kers op de taart voor sportieve types een outdoor-zwembad van olympisch formaat (50 x 20 meter). Dat is overigens als enige gevuld met gewoon water van 25 graden.

Het oudste deel van de Parktherme dateert uit 1978; in de afgelopen veertig jaar is het complex als een blokkendoos stapsgewijs uitgebreid. Bij een renovatie in 2012 werd de eigentijdse Genussbar slim geplaatst tussen het ‘nacktbereich’ en het gedeelte waar men badkleding hoort te dragen. Van beide kanten schuif je hier nu in je badjas aan.

Behalve het thermale water biedt ook de ligging van dit resort in een vijf hectare groot park langs de rivier de Mur toegevoegde waarde. Je ziet niet alleen overal groen, in het park kun je wandelen of een fitnessparcours afwerken. Wie minder actief wil ontspannen, neemt z’n ligstoel desgewenst mee naar een schaduwrijk plekje onder een boom of een stil oord op de Mur-oever. Toch een beetje kuren eigenlijk.

Alfred Merlini-Allee 7, Bad Radkersburg, parktherme.at

Kijk wat je allemaal in de omgeving kunt doen op onze wegwijzer.
Wellness Resort Hotel Alpina
Das THERESA in de winterDas THERESA
Zugspitze Resort - AbenteuerpoolEva Trifft Fotografie