Biohotel Stanglwirt

Boerderij met luxehotel

Biohotel Stanglwirt in Going (Tirol) is een vijfsterren wellnessresort, maar eigenaarsfamilie Hauser blijft ook de eeuwenoude boerenwortels trouw.
Felsenbad Outdoor

Felsenbad Outdoor © Stanglwirt, Caroline Hechenberger

Tijdens het borrelen in bar Auf der Tenne (in een voormalige hooischuur) toekijken bij de paardrijlessen in de manege. Dineren in het à la carte-restaurant (Kuhstube) met langs één kant vensters met blik in de aangrenzende koeienstal… De Stanglwirt is een boerderij met luxehotel en niet andersom: aldus de filosofie van eigenaar Balthasar Hauser. Als Gasthaus bestaat de Stanglwirt al sinds 1609. De boerderij (nu met koeien, schapen en Lippizaner-stoeterij) kwam er zo’n honderd jaar later bij. De boerenwortels komen verder onder meer terug in de begroende daken op de spa-gebouwen en in kazen en vleeswaren uit eigen productie.

Balthasar Hauser was pas 19 toen hij in 1966, na het plotse overlijden van zijn moeder, de leiding over het familiebedrijf kreeg. Stapsgewijs begon hij uit te breiden. Het goedkoopste materiaal dat hij kon krijgen was hout uit de directe omgeving. Dat gebruikte hij zo consequent dat nu zelfs de wandbekleding in de lift en de telefoons op de kamers van hout zijn. Denk nu niet dat de Stanglwirt oubollig of al te rustiek is. De hotelkamers (allemaal met uitzicht op de Wilder Kaiser) zijn royaal en eigentijds, net als het wellnesslandschap met een groot tropisch aquarium als blikvanger. De Wave Balance-massage met olie op een waterbed is slechts één van de verleidelijke signature-behandelingen die je kunt boeken. Behalve boerderij met hotel is de Stanglwirt ook een klein dorp met meerdere knusse Gaststuben, een eigen sport- en modewinkel, skischool, professionele tennisschool, fitnesstuin, vrijwel elke avond live muziek en grote evenementen als het tot over de landsgrenzen bekende jaarlijkse Sängertreffen. Een deel van de tachtig procent stamgasten zijn beroemdheden, maar daarmee lopen ze hier niet te koop. Die gasten waarderen het juist dat ze niet anders dan anderen worden benaderd – wat gezien de uitstekende service hoe dan ook goed zit.

Kaiserweg 1, Going am Wilden Kaiser, stanglwirt.com

Kijk wat je allemaal in de omgeving kunt doen op onze wegwijzer.
Wellness Resort Hotel Alpina
Das THERESA in de winterDas THERESA
Zugspitze Resort - AbenteuerpoolEva Trifft Fotografie