Wellness- en genotshotel Almesberger

Gemoedelijk goed

Wellness- en genotshotel Almesberger, al 150 jaar gerund door de familie Gruber, ligt midden in Aigen-Schlägl in Opper-Oostenrijk. Zowel binnen als buiten het hotel is er veel te doen.

Wellness- en genotshotel Almesberg – cisterne

Achter de gevel van hotel Almesberger gaat veel meer schuil dan je zou vermoeden. Op het eerste gezicht lijkt het een bescheiden landhotel. Als je via een zij-ingang de binnenhof oprijdt, ontvouwt zich een imperium met naast hotelkamers en meerdere restaurants een vijfduizend vierkante meter groot wellnessparadijs met sauna’s, stoombaden, zwembaden, whirlpools, schoonheidssalon én een immense fitnessruimte. Dat laatste heeft niet alleen te maken met de sportieve gasten waar dit wellnessresort zich graag op richt. Het blijkt ook de sportschool van het dorp. De familie Gruber vindt het belangrijk om de lokale bevolking bij het hotel te betrekken. Niet alleen omdat ze zo centraal in Aigen-Schlägl liggen én een van de grotere werkgevers in de regio zijn: de familie zelf woont hier ook al ruim 150 jaar en is dus op haar beurt nauw verbonden met het dorp. In 1850 begon Franz Gruber een boerderij met een paar gastenkamers en een kleine brouwerij. Na zijn vroege dood trouwde zijn weduwe met Heinrich Almesberger, die het hotel z’n huidige naam gaf. Intussen wordt het huis in vierde generatie gerund door Peter Gruber jr., die hotelkamers en wellnessresort nog eens volledig moderniseerde en vergrootte, net als het à la carte-restaurant Pfandl naast de hoofdingang.

Almesberger is een gemoedelijk, no nonsens wellnesshotel in een aantrekkelijke omgeving met veel wandelroutes en golfbanen. Je kunt een uitstapje maken naar het nabije Tsjechië of een bezoek brengen aan Stift Schlägl (met abdijbrouwerij). Door hier te overnachten, steun je bovendien indirect het goede doel. Almesberger is namelijk partner van de ‘Global Family Charity Resorts/Reise­büros der Menschlichkeit’: zo’n honderd hotels die geregeld kinderen en hun ouders in noodsituaties (zoals armoede, geweld, rampen, ziekte) uitnodigen voor een onbezorgde vakantie.

Marktplatz 4, 4160 Aigen im Mühlkreis,  almesberger.at

Kijk wat je allemaal in de omgeving kunt doen op onze wegwijzer.
Wellness Resort Hotel Alpina
Das THERESA in de winterDas THERESA
Zugspitze Resort - AbenteuerpoolEva Trifft Fotografie