European Ayurveda Resort Mandira Styria

Styria meets Asia

Voor een Ayurveda-kuur hoef je niet helemaal naar India. In wellnesshotel Mandira Styria in Stiermarken ben je bij een team Indiase specialisten in goede handen.

Ayurveda Resort Mandira Styria

Nee, je hoeft in European Ayurveda Resort Mandira Styria in Bad Waltersdorf niet op de Aziatische toer. Net als in elk ander wellnesshotel kun je er ontspannen dagen doorbrengen in het saunalandschap en klassieke massages en schoonheidsbehandelingen ondergaan, maar waarom zou je. Dé specialiteit van het huis zijn Ayurveda-behandelingen en die kun je op elke gewenste manier tot je nemen: van een enkele Pizhichil (koninklijk oliebad) of Marma-massage (gericht op energiepunten) tot een complete kuur met dosha-test (bepaling van je constitutie) en Ayurvedische maaltijden.

Let wel: Bij Mandira Styria wordt niet vrijblijvend geflirt met de Aziatische trend. Het team bestaat deels uit ervaren therapeuten uit Zuid-India onder leiding van Ayurveda-­geneesheer Vaidya Gopakumar. Alle kruiden en oliën in de behandelingen komen uit India en desgewenst wordt je kostje gekookt door Ayurveda-kokkin Bhwana Sharma.

Zen-tuin

Het hotel werd begin jaren negentig opgericht door Erwin en Herbert Paierl, rondom een bron met thermaal water. Toen de broers in 2002 bij toeval dokter Gopakumar ontmoetten, werd de kiem gelegd voor de ‘Styria meets Asia’-specialisatie en sinds 2007 is het team uit India hier actief. Ook het hotel – dat toen nog Paierl heette – werd verbouwd. Een deel van de kamers kreeg een Aziatisch accent. De saunawereld werd een Reich der Sinne met naast de Steirische Schwitzhütte en een Keltische sauna onder meer een Zen-tuin met theehuis. Toen de familie Maurachter het hotel in 2019 overnam, veranderde de naam in European Ayurveda Resort Mandira”, om zo nog meer nadruk te leggen op de specialisatie van het huis. Zo’n negen procent van de gasten komt nu speciaal voor een Ayurveda-kuur van een tot drie weken; de rest proeft er naar believen van. Ook in het restaurant kun je kiezen. Standaard is het regionale vijfgangendiner met door een gediplomeerd sommelier aanbevolen fijne wijnen, maar er is ook altijd een Ayurveda-alternatief. Mandira Styria neemt Ayurveda weliswaar heel serieus, maar wil niet dogmatisch zijn. Gasten moeten gewoon genieten. Dat is pas relaxed.

Wagerberg 120, Bad Waltersdorf, mandira-ayurveda.at

Kijk wat je allemaal in de omgeving kunt doen op onze wegwijzer.
Wellness Resort Hotel Alpina
Das THERESA in de winterDas THERESA
Zugspitze Resort - AbenteuerpoolEva Trifft Fotografie