Der Daberer

Biohotel uit passie

Al ruim veertig jaar staat het hotel van de familie Daberer in het Karintische Gailtal voor duurzaam en biologisch. Wat vroeger een nichemarkt was, ligt nu volop in de trend.

Biohotel Der Daberer

Toen de ouders van Marianne Daberer in 1978 het door hun grootvader opgerichte kuurhotel in St. Daniel omvormden tot biohotel verklaarden veel Gailtaler hen voor gek. ‘Die haben einen Vogel’, heette het. Als eerbetoon aan deze ‘gekte’ heeft Marianne , die  het familiebedrijf inmiddels samen met  broer Christian runt, een gestileerde vogel tot logo van Biohotel Daberer verheven. Je komt hem overal als decoratie tegen. De vogel past ook bij de natuurverbondenheid van dit aan een bosrand gelegen hotel op een zonneplateau tussen bergen en dal. Bij een recente verbouwing van restaurant, terras, sauna, stoombad en rustruimtes werd de natuur naar binnen gehaald door gebruik van veel hout, glas, haptische stoffen en natuurlijke kleuren. Dankzij zonnepanelen, palletkachels en grote ramen richting zuiden wordt de energie duurzaam opgewekt en verwierf het hotel een EU-Ecocertificering. De eigentijdse keuken is gebaseerd op regionale en biologische producten die volop verkrijgbaar zijn in het Gailtal: samen met het aangrenzende Lesachtal de eerste Slow Food Travel-regio wereldwijd.

De Daberers willen hun gasten het soort vakantie bieden dat ze zelf zouden boeken. Daarbij willen ze niet dogmatisch zijn. Zo staan er naast vegetarische gerechten ook vlees of vis (onder meer uit hun eigen forellenvijvers) op de kaart. De wellnessfaciliteiten zijn ruim en er is een programma-aanbod met yogaweken, basenvasten, wandelingen met gids en slow-kookworkshops. Ook fijn: omdat er relatief ruim is gebouwd, vindt je altijd wel ergens een rustig plekje. Daarnaast biedt de natuur rondom het hotel alle gelegenheid om je terug te trekken en erop uit te trekken. Op één punt zijn de Daberers wel relatief streng. Wifi is er alleen in de gezamenlijke ‘woonkamer’, zodat die als vanzelf een gezellig trefpunt wordt.

St. Daniel 32 in Dellachbiohotel-daberer.at

Kijk wat je allemaal in de omgeving kunt doen op onze wegwijzer.
Wellness Resort Hotel Alpina
Das THERESA in de winterDas THERESA
Zugspitze Resort - AbenteuerpoolEva Trifft Fotografie