Salzburg - Brunnen Residenzplatz© Oostenrijk Magazine
, , ,

Schilcherland luilekkerland

Het Schilcherland in West-Stiermarken moet je proeven. De regio is niet voor niets vernoemd naar de Schilcher, een lokale droge roséwijn die buiten Stiermarken vrijwel niet verkrijgbaar is. Om hem te leren kennen, zul je hem dus in zijn thuisland…
,

Recepten met maanzaad

Maanzaad (Mohn) wordt in de Oostenrijkse keuken in grote hoeveelheden gebruikt, zowel in zoete als hartige gerechten. In het Oostenrijkse Waldviertel (Neder-Oostenrijk) wordt al vanaf de 13e eeuw grijze Graumohn verbouwd. Waldviertler Graumohn…
© Oostenrijk Magazine
, ,

Wandelen over de Lechweg

Comfortabele langeafstandswandeling Een langeafstandswandeling door de Alpen die voldoende uitdaging biedt en toch goed te doen is voor iedereen met enige conditie: daarvoor staat de Lechweg. Bij de opening in 2012 was het de eerste langeafstandsroute…
, ,

Van Edam naar St Stefan ob Stainz

‘Hier ontdekte ik mijn passie voor wijn’ Wijnhandelaar/sommelier Wick de Geus werkt samen met zijn echtgenote Verana en haar ouders in het gerenommeerde Wirtshaus Jagawirt in het Schilcherland in Stiermarken. ‘Door onze uitgebreide wijnkaart…
© Oostenrijk Magazine
Boeken-So gut isst Österreich
,

Het lekkerste van Oostenrijk

Mostviertler Mostbratl – langzaam in de oven gegaard varkensvlees met perenwijn (most) – is het lekkerste gerecht van Oostenrijk. Dat vinden althans de Oostenrijkers zelf. In de wedstrijd 9 Plätze, 9 Schätze: So gut isst Österreich…