Inselhotel Faakersee

Echt tot rust komen

Geen designkamers of hippe strandbar, wel rust en een idyllische ligging aan een glashelder meer… het Inselhotel in de Faakersee (Karinthië) biedt volop nostalgische romantiek.

Inselhotel Faakersee

Gasten van het Inselhotel in de Faakersee laten hun auto achter op het vasteland. Ze parkeren bij de aanlegsteiger van het motorbootje dat hen naar het autovrije eiland brengt. Mocht de schipper er niet zijn: er hangt een telefoon waarmee hij dag en nacht oproepbaar is. Terwijl het bootje over de turkooiskleurige Faakersee glijdt, doemt Oostenrijks enige eilandhotel op, in de stijl van een Engels landhuis met een eigen strand en een houten bootshuis uit 1923. Eenmaal aangekomen overvalt de rust je bijna. Met uitzondering van hotelboot, politie en waterredding mogen er alleen elektrische boten op het meer. Eenmaal aan wal weerklinkt het beschaafde geroezemoes van gasten op het terras. Elk moment verwacht je heren in tenniskleding en dames in zomerjaponnen met parasols te zien. In de recent gerenoveerde kamers zijn stoffering en meubels bewust in oude stijl gehouden, want een te radicale breuk met het verleden zou ongepast zijn. Gasten komen juist voor de romantische sfeer van weleer: boekje lezen, zwemmen, boswandelingetje, drankje, goed gesprek…

Er is wifi, een sauna en de mogelijkheid om op het vasteland te gaan shoppen of een concert te bezoeken… maar wil je dat nog als je eenmaal bent aangekomen? Het eten is goed; het personeel vriendelijk. Bij mooi weer (dat is het hier vaak) eet je op een terras aan het meer. Als je na het ontwaken een blik uit het raam werpt, zie je wellicht een nieuwgierig ree. Genoeg om van te genieten dus.

Zowel hotel, eiland als Faakersee zijn privébezit. In 1918 kocht Ludwig Wittgenstein – een oom van de beroemde filosoof – het geheel van de vorsten van Liechtenstein. Zijn erfgenamen, de families Bucher en Catasta, brengen nog steeds de zomers door in hun eenvoudige huis op het eiland. Omdat ook zij de rust waarderen, behoudt het Inselhotel z’n nostalgische charme.

Geopend van medio mei-medio september. Inselweg 10, Villach, inselhotel.at

Kijk wat je allemaal in de omgeving kunt doen op onze wegwijzer.
Wellness Resort Hotel Alpina
Das THERESA in de winterDas THERESA
Zugspitze Resort - AbenteuerpoolEva Trifft Fotografie