Hotel Tirol

Genieten in Fiss

Het is niet moeilijk je thuis te voelen in Alpine Lifestyle Hotel Tirol, in het midden van bergdorp Fiss op 1 .436 meter. De familie Pregenzer doet er alles aan om het gasten naar de zin te maken.

Hotel Tirol, Fiss

Toen Hubert en Manuela Pregenzer in 2017 besloten hun hotel te moderniseren, wilden ze eerst weten of hun vier kinderen ervoor voelden het familiebedrijf op enig moment voort te zetten. Zonen Michael en Lukas bleken serieus geïnteresseerd en werden dus nauw bij de renovatie betrokken. Het resultaat van dit familie­overleg: een feelgood-hotel met ruime kamers en suites, ingericht met alpiene charme, een mooie serre/wintertuin met open haard en op de bovenste verdieping een kleine, fijne SKY-spa met aangename rustruimte en als pièce de résistance de Infinity Pool op het dakterras met fantastisch uitzicht over de bergwereld van wintersportgebied Serfaus-Fiss-Ladis. Langs de rand van het bassin is er bovendien een klein terras, waar je in zwemkleding of badmantel een drankje kunt nuttigen. In een aanpalende ruimte wacht desgewenst een vakkundige massage.

Hotel Fiss werd begin jaren vijftig gebouwd als boerderij en begin jaren zestig door de ouders van Hubert verbouwd tot Gasthaus. Zelf nam hij het bedrijf al op z’n 21ste over. Na de verbouwing telt het viersterrensuperiorhotel honderd bedden. ‘Meer willen we niet, want dan verdwijnt de sfeer die bij een familiehotel past.’

Die sfeer is hartelijk en persoonlijk. Zo helpen Hubert en Manuela zelf mee in het restaurant – waar het eten bovengemiddeld goed is en het ook de moeite loont om een glas te bestellen uit een van de 170 magnumflessen uitstekende wijn die Hubert elk jaar opent (‘een hobby’). Zomers en winters worden er dagelijks meer en minder sportieve activiteiten georganiseerd: van wandelingen met gids tot bierproeverij en strudelbuffet, van jazz-­zondagen tot stamgastenweek en Ski-Genots-weken. ‘We willen een familiair hotel voor genieters zijn, aldus Hubert. Dat lukt uitstekend.

Angerweg 1 in Fiss, hotel-tirol.net

Kijk wat je allemaal in de omgeving kunt doen op onze wegwijzer.
Wellness Resort Hotel Alpina
Zugspitze Resort - AbenteuerpoolEva Trifft Fotografie