Mountain Resort Feuerberg

Spa en spirit

Hoog op een plateau van de Gerlitzen Alpen in Karinthië ligt Feuerberg. Een verwenresort om je snel thuis te voelen.

Mountain Resort Feuerberg

Isabella en Erwin Berger hebben Feuerberg als een feniks uit de as laten herrijzen. In 2006 besloten ze het verouderde familiehotel van zijn ouders vrijwel van grond af aan nieuw op te bouwen. Tien jaar later en 20 miljoen euro verder wisten ze dat het goed was. Het wellnessresort op 1760 meter hoogte is alleen via een kronkelige, steile (eigen) toegangsweg te bereiken. En juist die locatie gaf de doorslag. Erwin: ‘De combinatie van hoge ligging en weids uitzicht maakt deze plek uniek. Dat wilden we niet opgeven.’

En dus begonnen ze te plannen en te tekenen en te bouwen en verbouwen: elk jaar iets nieuws. Tot Feuer­berg werd wat het nu is: modern, opgetrokken uit veel glas en licht hout, te midden van alpenweiden op een plateau van de Gerlitzen Alpen, met uitzicht op de bergen en meren van Karinthië. Pal naast sneeuwzekere pistes voor de winter en wandelroutes voor de rest van het jaar. Maar je hoeft niet naar buiten. Feuerberg is een plek om je thuis te voelen. ‘Wij kwamen zelf graag in wellnessresorts’, vertelt Erwin. ‘Alles wat we daar zelf aangenaam vonden, hebben we hier doorgevoerd. Ook wij willen ons prettig voelen.’ En dus draagt Erwin gewoon een T-shirt als hij zijn gasten ’s avonds in het restaurant persoonlijk begroet.

De spirituele interesse van het echtpaar komt terug in spreuken op wanden en in het aanbod van oosterse massages met namen als Lomi Lomi of Pantai Luar. En omdat ze zelf van luxe houden, zijn de voorzieningen navenant. Fraaie kamers en (familie)chalets, ruime bar, panoramaterras met veel individuele, intieme ligplekken, een uitstekend restaurant met zo veel antipasta en voorgerechten dat het keuzestress oplevert. Maar het mooiste is de Bergquell-Pool: leunend op de rand van dit buitenbad tussen berg en dal, wolken en bomen, lucht en water kun je volledig tot rust komen. Een Hof van Eden.

Gerlitzenstraße 87, Bodensdorf, hotel-feuerberg.at

Kijk wat je allemaal in de omgeving kunt doen op onze wegwijzer.
Wellness Resort Hotel Alpina
Zugspitze Resort - AbenteuerpoolEva Trifft Fotografie