Übergossene Alm

Relaxed met kinderen

Neem je kinderen gerust mee naar wellnessresort Übergossene Alm (Salzburgerland). Terwijl zij zich vermaken in hun privéparadijs, kun jij tussen de volwassenen relaxen.

Übergossene Alm

‘Vandaag maken we burchten en ridderpakken. Je wordt geschminkt en er is een riddertournooi en een riddermaaltijd.’ Elke ochtend staat het dagprogramma van de Kinderalm in de Almpost die gasten op hun ontbijttafel vinden. Wil je een dagje ouder-af zijn, dan breng je je kind dus naar de Kinderalm. Jij gaat naar de spa, doet mee aan een opgieting of een Body Balance-les. Je verheugt je vooral op een diner voor twee, want je kind eet samen met z’n nieuwe vriendjes terwijl jullie aanschuiven bij het feestmenu met livemuziek van citerspeler Hans.

Veel wellnessresorts kampen met het dilemma: hoe maak je het zowel ouders als gasten zonder kinderen naar de zin. Vaak is de oplossing een apart familiezwembad. Of een saunagedeelte alleen voor volwassenen (terwijl pa op de kleintjes past, kan moeder relaxen). Zo niet bij Übergossene Alm in Dienten am Hochkönig (Salzburgerland). Hier redeneren ze: ook ouders willen van hun rust genieten. En dus is er voor kinderen vanaf drie jaar professionele opvang. Stel je dit niet te eenvoudig voor. De Kinderalm is een klein dorp met houten ‘berg­hutjes’ en hoogwaardige speeltoestellen van natuurlijke materialen. In restaurant Knusperhaus hebben de tafeltjes en stoelen kinderformaat. Pubers hebben hun eigen Saunadörfl en een Chill-Area met alles wat pubers leuk vinden, zoals een klimwand en flipperkasten.

Dat je vakantie van je kinderen kunt krijgen, betekent uiteraard niet dat je niets met ze mag doen. Het resort ligt midden in een ski- en wandelgebied. Pal voor de deur staat skischool TOP (met oefenweide); je skiuitrusting (of ’s zomers je e-bike) kun je bij de receptie huren. Te relaxed om zelf iets te verzinnen? Dagelijks zijn er georganiseerde activiteiten, zoals langlaufen, rodeln of (winter)wandelingen met gids. Neem alleen jezelf mee; voor de rest wordt gezorgd.

Sonnberg 23, Dienten am Hochkönig, uebergossenealm.at.

Meer over de regio Hochkönig vind je hier.

Kijk wat je allemaal in de omgeving kunt doen op onze wegwijzer.
Wellness Resort Hotel Alpina
Zugspitze Resort - AbenteuerpoolEva Trifft Fotografie