Radstadt

Oude stad in de bergen

Tekst: Emely Nobis

Voor een ontspannen wintersportvakantie in de Salzburger Sportwelt is Radstadt een prima uitvalsbasis. Verkenning van dit ommuurde historische plaatsje tussen Dachsteingebergte en Radstädter Tauern.

Radstadt – © Tourismusverband Radstadt, Air Media Karl Strauch

Het ommuurde stadje op een rotsplateau (856 meter) werd in de 11e eeuw doelbewust aangelegd door de bisschoppen van Salzburg, als administratief en militair steunpunt in het zuiden van hun rijk. Grote delen van de stadsbevestiging zijn nog volledig intact en staan onder monumentenzorg. Je kunt er nu zelfs goeddeels omheen lopen over het zogeheten Millennium-pad. Deze route werd in 1996 aangelegd toen Oostenrijk vierde dat het duizend jaar eerder voor het eerst in een document werd genoemd. In ongeveer duizend stappen lees je op ruim dertig informatieborden langs de route meer over de geschiedenis van Radstadt, het Salzburgerland en Oostenrijk.

Lees meer over Radstadt en de wintersportmogelijkheden hier in Oostenrijk Magazine editie 5/2020, met ook veel andere tips & adressen voor een stedentrip naar dit historische plaatsje tussen Dachsteingebergte en Radstädter Tauern.  Het nummer ligt tot 22 januari 2021 in de winkel en is te koop in onze webshop.

Hauptplatz Retz© FREN Media
© Oostenrijk Magazine
Gids Sandor Cheizoo© Oostenrijk Magazine
© Oostenrijk Magazine
© Oostenrijk Magazine
Oostenrijk Magazine
© Oostenrijk Magazine
Volker Preusser
© Oostenrijk Magazine