Stedentrip Wenen gepland? Klik op onderstaande tabbladen voor onze favoriete tips voor accommodaties, gastronomie, bezienswaardigheden en evenementen. Meer achtergrondinformatie lees je in onze reportages over de stad.

Algemeen

Vanaf vliegveld Wenen reis je snel per bus of trein naar hartje centrum. De nachttrein Nightjet brengt je direct en zonder overstap vanaf Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal of Arnhem naar hartje Wenen. Toch met de auto? De zone voor kort parkeren geldt in alle wijken van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 22 uur voor een maximale parkeertijd van twee uur. Wie langer wil parkeren, kan terecht in een van de parkeergarages. Voor langere periodes kunt je relatief goedkoop parkeren in een van de Park & Ride-garages aan de stadsrand. Met het uitstekende openbaar vervoer (metro, tram, bus) ben je vervolgens in no time op je plek van bestemming.

Algemene informatie over bereikbaarheid, bezienswaardigheden, evenementen, overnachten, gastronomie en de Vienna City Card (gratis openbaar vervoer, korting op musea, bezienswaardigheden bij het toerismebureau: Albertinaplatz 1, wien.info

Ook interessant: De digitale stadsgids-app “ivie” (gratis voor iOS en Android) van het Weense Bureau voor Toerisme biedt meer informatie over bezienswaardigheden, thematische stadswandelingen en praktische tips.

Vienna City Card

Met deze kaart reis je gratis met het openbaar vervoer, krijg je korting bij veel van de musea en bezienswaardigheden van de stad, net als bij sommige hotels en restaurants. Tegen een meerprijs is ook de transfer naar en van het vliegveld inbegrepen. Kijk voor meer informatie op: wien.info
Sternbräu vandaag de dag
Seisenbergklamm © SalzburgerLand Tourismus
Clavicord en schilderij van de familie Mozart
Maria Anna Mozart
Salzburgburger Nockerl
Sachertorte
Gids Sandor Cheizoo© Oostenrijk Magazine
Hohensalzburg
Zwergerlgarten
Salzburger Adventsingen
Original Salzburger Mozartkugel
© Oostenrijk Magazine