Feldkirch in Vorarlberg heeft een goed bewaard middeleeuws stadsgezicht, een florerend cultureel aanbod en tal van leuke restaurants en winkeltjes. Laat je verleiden door deze grensstad aan de rivier Ill.

Feldkirch in Vorarlberg ligt in het uiterste westen van Oostenrijk op de grens met Liechtenstein en Zwitserland, ingebed tussen Alpen en Illtal. Het stadje heeft een fraai, goed bewaard gebleven middeleeuwse binnenstad: smalle straten met kinderkopjes, stadspoorten, torens, kloosters en huizen uit de 13e tot 16e eeuw. Boven alles uit torent de Schattenburg, rond 1200 gebouwd door de stichter van Feldkirch: graaf Hugo I von Montfort. De wandeling langs de trap omhoog naar deze burcht (nu een museum) duurt vanuit het centrum ongeveer tien minuten. De beloning is een weids uitzicht over de historische binnenstad.

Wie Feldkirch voor het eerst bezoekt, wordt waarschijnlijk verrast door het urbane, dynamische karakter ervan. Waar een historische coulisse sommige andere plaatsjes verlamt en in openluchtmusea verandert, weet Feldkirch haar verleden harmonisch te verbinden met wat er in deze tijd nodig is om een stad leefbaar te houden.

Lees in Oostenrijk Magazine editie 1/2019 wat je allemaal kunt zien en doen tijdens een stedentrip naar Feldkirch en wanneer de leukste evenementen plaatsvinden, zoals het jaarlijkse wijnfestival, het popfestival Poolbar en het festival voor design, kunst en mode Feschmarkt. Oostenrijk Magazine editie 1/2019 is te koop in onze webshop.