Filmfestival Rathausplatz in Wenen: een zomers muzikaal spektakel

Deze zomer verandert het Rathausplatz in Wenen weer in een indrukwekkende openluchtbioscoop. Vanaf 29 juni tot en met 1 september kun je op het plein 64 zomeravonden lang genieten van het jaarlijkse Filmfestival Rathausplatz, met zijn 300 vierkante meter grote scherm. Ook tijdens deze editie passeren er weer optredens de revue van muzikale grootheden uit de opera, klassieke muziek, jazz, pop en rock. Daarnaast kun je dit jaar ook live EK-wedstrijden kijken op het grote scherm. De toegang tot het evenement is gratis, dus als je deze zomer in Wenen bent is het zeker de moeite waard om het centraal gelegen plein te bezoeken.
Deze zomer verandert het Rathausplatz in Wenen weer in een indrukwekkende openluchtbioscoop

The Rolling Stones

Het festival opent spectaculair met een optreden van The Rolling Stones uit hun ‘50 & counting tour’ in 2012. Het is de eerste keer dat je deze show digitaal kunt aanschouwen, en na geremasterd en geremixt te zijn, is hij nu nog indrukwekkender. Met gastoptredens van o.a. The Black Keys, Lady Gaga en Bruce Springsteen, was dit een van de meest memorabele concerten uit de carrière van The Stones.


Ligt jouw hart in Oostenrijk? Dan lees je Oostenrijk Magazine!


Andere hoogtepunten zijn onder meer concerten van Imagine Dragons, Amy Winehouse, Eric Clapton en een speciale uitzending van een Coldplay-concert uit 2012. Jazz- en bluesliefhebbers kunnen genieten van optredens van Norah Jones, Gregory Porter en Steve Gadd.

Mozart, Verdi en Beethoven

Ook opera is deze zomer prominent aanwezig op het Rathausplatz. Ter gelegenheid van de honderdste sterfdag van Giacomo Puccini worden zijn opera’s Madama Butterfly en Turandot vertoond. Daarnaast zie je o.a. Mozarts Zauberflöte, Verdi’s Otello en andere beroemde operaopvoeringen.

Verder is er voor de klassiekemuziekliefhebber nog meer om naar uit te kijken. Er zijn namelijk verschillende muzikale mijlpalen om bij stil te staan. Ludwig van Beethovens Negende Symfonie wordt op unieke wijze uitgevoerd ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van de compositie, terwijl ook George Gershwins Rhapsody in Blue en Arnold Schönbergs 150e verjaardag gevierd worden. Daarnaast spelen Christian Thielemann en de Wiener Philharmoniker een serie stukken van Bruckner voor zijn 200e verjaardag.

Om te genieten van een mix van uitmuntende muziekproducties, bruisende zomerse gezelligheid en de culinaire hoogstandjes van 26 kraampjes, is het Filmfestival Rathausplatz zeker een aanrader. Ga voor meer informatie naar: https://www.wien.info/de/kunst-kultur/musik-buehne/musikfilm-fest-353348