Over ons

Wij zijn Emely Nobis en Frits Roest, hoofdredacteur en uitgever van Oostenrijk Magazine.

Frits woonde twaalf jaar in Oostenrijk, kent het land goed en heeft er een grote vriendenkring. Emely heeft ruime ervaring als journalist en bladenmaker. Allebei zijn we Oostenrijk-liefhebbers.

We genieten van de schitterende natuur, de levendige steden, het grote culturele aanbod én de gezelligheid in het land. Daarom hebben we in 2016 Oostenrijk Magazine opgericht, dat na vijf jaar in print nu als online magazine verschijnt. Via dit onafhankelijke platform willen we onze liefde voor het land met je delen.

Naast het traditionele Oostenrijk van wintersport, bergen, Sisi en Schnitzel besteden we nadrukkelijk ook aandacht aan de moderne kanten en de verrassende veelzijdigheid van het populaire vakantieland.

Oostenrijk Magazine richt zich op iedereen die van het goede leven houdt en hecht aan kwaliteit. We schrijven over steden en regio’s, fietsen en wandelen, tradities en gebruiken, iconische bedrijven en traditioneel handwerk. Ook delen we onze favoriete recepten en geven we tips voor ‘genotsadressen’: topkoks, innovatieve wijnboeren en producenten, boetiekhotels en wellnessresorts.

We wonen in Nederland, maar reizen gemiddeld zo’n tien weken per jaar door heel Oostenrijk om onderzoek te doen. We willen namelijk alleen maar schrijven over dat wat we zelf gezien en ervaren hebben. We vinden het belangrijk om ons te verdiepen in de eigenheid van de regio’s en steden waarover we berichten en zoeken daarom altijd naar gesprekspartners die ons meer kunnen vertellen over bijvoorbeeld geschiedenis, cultuur, bewoners en tradities. Onze reportages zijn dan ook geen hapklare brokken, maar achtergrondverhalen voor lezers die echt geïnformeerd willen worden. Voor de goed gerechercheerde manier waarop we via Oostenrijk Magazine uitdragen wat Oostenrijk als (vakantie)land te bieden heeft, ontvingen we in juli 2020 het Goldene Verdienstzeichen der Republik Österreich.

Oostenrijk Magazine Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van de nieuwste wandel- en fietsreportages, stedentrips, recepten en tal van andere tips & adressen voor een verblijf in Oostenrijk? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we ontvangt maximaal één keer per maand nieuws van Oostenrijk Magazine. De nieuwsbrief is gratis en je kunt je op elk moment weer afmelden.