Door de Wasserlochklamm

Een smalle kloof, vijf watervallen en een watergrot: een wandeling door de prachtige Wasserlochklamm in Palfau is een spannend familieuitje.

Wasselochklamm – Wasserloch

Hoewel slechts negenhonderd meter lang is de Wasserlochklamm bij Palfau een machtig natuuruitje dankzij ravijnen, natuurlijke rotsvijvers en vijf watervallen met samen 152 meter valhoogte. Vanaf het entreegebouw steek je eerst via een 65 meter lange en 21 meter hoge hangbrug de wild stromende Salza over. Vandaar klim je over een stevige houten steiger steeds verder omhoog. Onderweg steek je geregeld via houten bruggen van de ene kant van de Wasserlochbeek over naar de andere en kijk je uit over het mooie Salzadal.

Na ongeveer anderhalf uur bereik je het Palfauer Wasserloch, een grot met daarin een bron van waaruit het water na een ondergrondse loop weer aan de oppervlakte komt en (afhankelijk van de regenval) met meer of minder kracht weer de kloof instroomt. Vanaf de grot loop je dezelfde route terug of ga je verder door het bos tot aan het uitgangspunt. De hangbrug over de Salza is gratis toegankelijk. Voor de tocht door de kloof zelf betaal je een kleine entreeprijs, vooral bedoeld voor het onderhoud van de houten steigers. Ze maken deze kloofwandeling veilig en comfortabel, maar de moeizame aanleg duurde zeven jaar en het onderhoud vergt nog steeds veel tijd en geld.

Kaartjes zijn te koop bij het houten entreegebouw ArenaSalza (geopend van begin mei tot eind oktober). Na de kloofwandeling is het goed toeven bij aanpalende Gasthaus Wasserlochschenke, met als specialiteit van het huis gepofte aardappels met een ruime keuze aan vullingen. Meer informatie: wasserlochklamm.at

De Wasserlochklamm maakt deel uit van het natuurpark Steirische Eisenwurzen, met tal van mogelijkheden om te wandelen, zwemmen en raften. Het gebied grenst in het zuiden aan het gebied rond de Ertsberg en in het westen aan Nationaal Park Gesäuse en ligt nabij de abdij van Admont . Een bezoek aan al deze locaties kan dus goed worden gecombineerd in één reis. 
Hallstatt
Basiliek St. Michael
Traunsee bij Traunkirchen
Kerk van St Wolfgang achte Hotel Weisses Rössl
Hintertux Gletcherskigebied
Neusiedlersee
Wormser Hütte, Montafon
Erzberg
Samson
© Tourismusverband Werfen
Oostenrijk Magazine
Uitzicht op Nauders
© FREN Media, Emely Nobis