Avontuurlijk Erzbergland

Enerzijds een arena van ruige bergen, schilderachtige weiden en rustige meren. Anderzijds de Erzberg waar al vanaf de 11e eeuw ijzererts wordt gewonnen, tegenwoordig in dagbouwmijn…

Het Erzbergland in Stiermarken laat zien dat industrie, natuur én avontuur prima kunnen samengaan als je toeristen betrekt bij het industriële erfgoed. Zo rijdt een monstertruck met uitzichtplatform – de Hauly –bezoekers over de hellingen van de Erzberg om de actieve dagbouw met zware voertuigen, graafmachines en steenbrekers van dichtbij te bekijken, op gezette tijden inclusief het bijwonen van een live-ontploffing.

Voor actieve gasten is er de mooie Erzbergwanderung langs beken, door bossen en over weides met pittoreske vergezichten volgt de voormalige transportroute van het ijzererts naar de hoogovens in het plaatsje Vordernberg. Het niet meer gebruikte traject wordt meer en meer heroverd door de natuur, maar restanten van installaties en gebouwen zijn de laatste jaren zorgvuldig gerenoveerd om ze als cultuurhistorische monumenten voor toekomstige generaties te bewaren.

Lees meer over ons verblijf in het Erzbergland en het industriële erfgoed hier in Oostenrijk Magazine editie 2/2020.

Oostenrijk Magazine editie 2/2020 is ook te koop in onze webshop.