Pillerseetal

Waiwi: Langeafstandswandeling

Dwars door het Pillerseetal loopt de WaiWi: een langeafstandsroute die je in drie dagen kunt afleggen. Op pad door de Tiroolse berg- en almenwereld.

Tekst: Emely Nobis

Jakobskreuz auf der Buchensteinwand

Jakobskreuz auf der Buchensteinwand © Bergbahn Pillersee / Andreas Langreiter

Lieflijke bergmeren en almen naast ruwe kalkformaties en bossen… geen betere manier om het afwisselende landschap van het Tiroolse Pillerseetal te verkennen dan de WaiWi. Deze 50 kilometer lange wandelroute doorkruist bijna het hele dal en is vernoemd naar het vertrekpunt in het dorp Waidring en het hoogste punt: de top van de Wildseeloder op 2118 meter. Aan de voet van deze berg, in het plaatsje Fieberbrunn, is de tocht na drie dagen alweer volbracht.

De WaiWi is een ideale testcase voor wie nog nooit een langeafstandswandeling heeft gelopen. Ook al is hij relatief kort, je kunt wel ervaren hoe het is om met bagage te lopen en in een berghut te overnachten. De middelzware route is bovendien niet alleen geschikt voor fanatieke bergwandelaars. Je kunt meerdere varianten lopen en daarbij dankzij een alternatieve route door het dal en het gebruik van bergliften flinke stukken afkorten. Al is het dan nog steeds geen gemoedelijk wandelingetje, het maakt de tocht wel een stuk toegankelijker.

Lees ons verslag van deze korte langeafstandswandeling, met veel tips & adressen langs de route, in Oostenrijk Magazine 4/2020. Het nummer ligt tot 13 november in de winkel en is te koop in onze webshop.

© Oostenrijk Magazine
© Linder