Slow Villgratental

Kom naar ons. We hebben niets!’

In het Villgratental in Oost-Tirol is iets bewaard gebleven dat je in vrijwel geen andere Alpen­regio meer aantreft: een ­berglandschap zonder liften en beddenburchten. Op reportage in dit dal waar de tijd niet stil is blijven staan, maar net iets langzamer tikt.

Aldus de zelfbewuste marketingslogan van het Villgratental in Oost-Tirol. Het ongeveer 15 kilometer lange dal bestaat uit de strooidorpen Außervillgraten (1287 meter), Innervillgraten (1402 meter) en het gehucht Kalkstein (1640 meter). Samen hebben ze ongeveer 1700 inwoners. Ook twee kleine zijdalen (het Arntal en het Winkeltal) horen erbij. Veel is het misschien niet, maar het is genoeg, vinden de Villgrater zelf. Ins fahlt nicht: wij komen niets tekort. Wat ze namelijk wel hebben is een schitterende natuur voor de huisdeur: bergen alom, almdorpen met oeroude houten hutten, frisse lucht, stilte en rust. Eenvoudige schoonheid die het behouden waard is. Je vindt hier iets dat je in vrijwel geen andere Alpen­regio meer aantreft: rust, ruimte en een berglandschap zonder liften en beddenburchten.

Lees onze reportage over dit dal waar de tijd niet stil is blijven staan, maar net iets langzamer tikt in Oostenrijk Magazine editie 3.  Het nummer ligt tot 28 augustus in de winkel en is te koop in onze webshop.

Kijk wat je allemaal in de omgeving kunt doen op onze wegwijzer.

Meer over Oost-Tirol

© Oostenrijk Magazine
© Linder