Serfaus-Fiss-Ladis

Hoogspanning ontmoet diepe ontspanning

Advertorial

Halverwege Innsbruck en de Reschenpas liggen de drie bergdorpen Serfaus, Fiss en Ladis op een zonovergoten hoogvlakte op het zuiden, hoog boven het bovenste gedeelte van het Inn-dal in Tirol. Hier, op 1.200 tot 3.000 meter boven zeeniveau, komen zowel actiehelden als gemoedelijke wandelaars aan hun trekken.

In Serfaus-Fiss-Ladis komen actieve wandelaars vol aan hun trekken © Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, Syo van Vliet

Wandelen is gewoon geweldig! En bij het klimmen ga je tot het uiterste!

Het zuidelijk gelegen panoramarijk van Serfaus-Fiss-Ladis torent 500 meter uit boven het Inndal. Hier, op 1.200 meter boven zeeniveau, komt het pas echt goed op gang! Maar liefst tien kabelbanen brengen wandelaars naar hoogtepunten, met meer dan 500 kilometer perfect bewegwijzerde wandelpaden. Wandelen en smullen – de culinaire wandeling van het ene bergrestaurant naar het andere – is de lekkerste route. Bij elk van de vier haltes wacht een ander culinair genot.

Op drie klimroutes onder de Burcht Laudeck wachten spectaculaire uitzichten © Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH

Zin in de eerste drieduizender? Ga dan naar de Furgler. Met behulp van de Lazid-kabelbaan kunnen wandelaars stijlvol omhoog naar het dak van de 3.004 meter hoge panoramaberg. Wil je de steile wereld van het klimmen aan dan lijve ervaren? Rondom de drie bergdorpen zijn er verschillende mogelijkheden, eerst en vooral de drie klettersteigen Via Claudia Augusta (gemakkelijk), de Pons Laudes Steig (gemiddeld) en de Laudecksteig (moeilijk).

Biken op de Jochtrail © Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, Maria Knoll

Mountainbiken en Klimbos X-Trees: surf op je eigen adrenalinegolf

Serfaus-Fiss-Ladis herkende de tekenen des tijds al vroeg en richtte zich op mountainbiken – met een wereldklasse-mountainbikepark inclusief trainingsareaal, kids park, pumptrack, slopestyle, landing bag en chill-out zone. Je vindt hier ook een perfect bewegwijzerd trailsysteem voor alle niveaus. Legendarisch is: de Frommestrail. Deze kunstig ontworpen singletrail slingert vanaf het topkruis op de Schönjöchl (2.493 m) over een lengte van tien kilometer maar liefst 900 hoogtemeter bergafwaarts – bijna helemaal naar Fiss. Ook episch: de schilderachtige Jochtrail naar de Komperdellbahn in Serfaus.

Eenmaal weer beneden in Serfaus gaat het adrenaline-avontuur verder. Jong en oud zonder hoogtevrees worden betoverd door het Klimbos X-Trees bij de oostelijke ingang van het dorp, met een touwenparcours in het bos tot op 14 meter hoogte. Grote kans dat je met een knoop in je maag over de smalle koorden balanceert. Gelukkig kan er niets misgaan – dankzij de nieuwste veiligheidstechnologie.

Als je een pauze nodig hebt, maak dan gebruik van de relaxstations, hier bijvoorbeeld op de Panorama-Genussweg © Seilbahn Komperdell GmbH, www.foto-mueller.com

Plezier strikt toegestaan: Relaxstations, Genussgondel en Crystal Cube

Wil je je ziel laten swingen in een Hollywood schommel? Niets is makkelijker! Tijdens een wandeltocht hoog boven Serfaus, Fiss en Ladis tref je overal ligstoelen, hangmatten, loungemeubels en strandstoelen om in te ontspannen. Tip: Genotwandelen op de Panorama-Genussweg.

Wie het nuttige met het aangename wil combineren gaat met de Genussgondel de berg op – om onderweg te genieten van een heerlijk ontbijt of een zes-gangen-lunch (!) tijdens drie of vier rondjes.

Crystal Cube © Fisser Bergbahnen GmbH, www.foto-mueller.com

Hoog boven Serfaus-Fiss-Ladis spant de Crystal Cube de kroon. Deze glinsterende kubus met volledige beglazing troont op 2.600 meter hoogte op de top van de Zwölferkopf – inclusief de culinaire hoogstandjes en 360-graden panoramisch uitzicht. Trouwens: de Crystal Cube is een van de hoogste en spectaculairste trouwlocaties in de Alpen…

De Genussherbst presenteert de diversiteit van de regio © Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, Andreas Kirschner

Prijs de dag niet voor de avond: Evenementen in de zomer

Serfaus-Fiss-Ladis verandert de nacht in dag met verschillende evenementen: bij s’Fest im Dorf in Ladis wordt het historische dorpscentrum op vier zondagen omgetoverd tot een romantische promenade. Elke maandag, donderdag en zaterdag kun je je laten betoveren door de water-licht-muziekshow op de burchtvijver in Ladis. Straatmuzikanten, jongleurs en goochelaars creëren elke tweede donderdag in Serfaus een magische wereld tijdens de Lange Nacht. Een stukje vakantie om mee naar huis te nemen vind je elke tweede donderdag tijdens de Muira Huangart in Serfaus – hier draait alles om gezelligheid, vakmanschap en een lokaal culinair aanbod. De Erlebnisabend Fiss is een festival voor het hele gezin en zorgt op vier dinsdagen voor spanning met jongleurs en mobiele acts. Op vijf dinsdagen vindt s’Fest am Brunnen plaats rond de dorpsfontein in Fiss, waar marktkraampjes creatieve creaties en lekkere hapjes aanbieden. Als je de dag rustig en gezellig wilt afsluiten, bezoek dan op maandagen de Summer Chill Out in Serfaus of Fiss – waar je kunt ontspannen en tot rust komen op de klanken van zachte melodieën. De volledige diversiteit van de regio wordt gepresenteerd tijdens de Genussherbst van 2 september tot 20 oktober. Hier ontmoeten bergromantiek en culinaire hoogstandjes elkaar. Ga voor gedetailleerde informatie over de evenementen naar: www.serfaus-fiss-ladis.at/nl/Nieuws-Evenementen/Evenementenkalender

MEER INFORMATIE
Toeristenburo Serfaus-Fiss-Ladis
Gänsackerweg 2
A-6534 Serfaus / Tirol
T +43 5476 6239
M info@serfaus-fiss-ladis.at
I www.serfaus-fiss-ladis.at/nl

MEER INFORMATIE
Toeristenburo Serfaus-Fiss-Ladis
Gänsackerweg 2
A-6534 Serfaus / Tirol
T +43 5476 6239
M info@serfaus-fiss-ladis.at
I www.serfaus-fiss-ladis.at/nl