In het voorjaar van 2015 kwam de helling onder de Bärstättalm op de Gaisberg in Kirchberg in beweging en kwamen er over een oppervlakte van ca. 4.000 m2 aarde en stenen naar beneden. De beide veel gebruikte wandelwegen die daar doorheen liepen moesten afgesloten worden. Als alternatief om bij de almhutten te kunnen komen, werd de Jägersteig geopend, die echter voor veel wandelaars te moeilijk was.

Om de wandelaars tegen steenslag te beschermen is binnen zeer korte tijd een afdekking gebouwd in het stuk van de Sautalgraben. De kosten van € 195.000 zijn door het land Tirol, de gemeente Kirchberg, het toerismebureau en de Bergbahnen AG Kitzbühel opgebracht. Het lijkt een relatief kleine overkapping, maar de locatie maakte de bouw een uitdaging. Door de goede samenwerking van alle betrokkenen kon het project echter relatief snel afgerond worden.

De heropende wandelweg is een belangrijke schakel in het wandelwegennetwerk rond Kirchberg, Brixen en Westendorf. Wandelaars kunnen nu weer veilig langs de Bärstättalm.