De natuur op het bord

Met zijn gerechten wil Vitus Winkler de natuur rondom zijn gourmetrestaurant in de Pongauer bergwereld (Salzburgerland) op het bord brengen. Dat lukt. Hij is een van de rising stars van de Oostenrijkse keuken.

Op z’n achtste kocht hij al een mixer, zo zeker wist Vitus Winkler dat hij van koken zijn beroep wilde maken. Het is hem met de paplepel ingegoten. Hij is vierde generatie in het Gasthaus dat zijn overgrootmoeder Fanny in 1928 begon in St. Veit im Pongau en dat door zijn (groot)ouders werd uitgebouwd tot hotel Sonnhof. ‘Mijn grootmoeder maakte al verse ravioli toen de Italiaanse keuken hier nog nauwelijks bekend was. Mijn moeder kookte ook heel goed en had één Gault Millau-Haube (koksmuts). Toen mijn vrouw en ik het bedrijf overnamen, wilde ik het uiteraard beter doen dan mijn moeder.’
Ze openden in het hotel een apart Gourmetrestaurant – Vitus Cooking – en bezitten inmiddels inderdaad een derde Haube. ‘Daar ben ik trots op, maar het is ook belangrijk om ons te kunnen onderscheiden. Er zijn inmiddels heel veel goede restaurants in het Salzburgerland met een of twee Hauben. Die derde Haube is dan toch een extra motivatie om hier naartoe te komen.’

Lees meer in…

Oostenrijk Magazine 5-2018 ligt tot 25 januari 2019 in de winkel en is te koop in onze webshop.