Het Weissensee-virus
Nederlands schaatsfeest in Oostenrijk

Al sinds 1989 nemen duizenden toer- en wedstrijd­schaatsers elk jaar deel aan de Alternatieve Elfstedentocht op de Weißensee in Karinthië. In Oostenrijk Magazine editie 5/2019 een kijkje achter de schermen van dit Nederlandse feestje in Oostenrijk, met onder meer interviews met AEW-voorzitter Toine Doreleijers (‘Inspanning overdag en ontspanning ’s avonds… dat hoort erbij’), burgemeester Gerhard Koch van Weißensee (‘Nederlanders zijn een beetje luidruchtiger dan andere gasten’) en ijsmeester Norbert Jank, die dolgraag onze koningin zou willen ontmoeten.

Ook voor de komst van de AEW was schaatsen altijd al de unique selling point van Weißensee. Toch komen ook andere wintersporters hier volop aan hun trekken. In totaal kunnen er tussen medio december en begin maart vijftien wintersporten op en rondom het ijs worden beoefend, zoals ijsstokschieten, ijsduiken, rodelen, ijshockey, fatbiken, Nordic Cruising (met tourlanglaufski’s) en biatlon. De regio telt 44 kilometer tweesporige langlaufloipen en 10 kilometer skatingloipen. Voor winterwandelaars zijn er 40 kilometer geprepareerde wandelpaden. Ook zijn er mogelijkheden tot ijsvissen en kun je een tochtje met de paardenslee boeken. Het familieskigebied Weißensee telt vier sleepliften, een vierpersoons-gondelbaan, een kinder-skiwereld en elk jaar (dit keer tussen 5 en 18 januari 2020 ) speciale skiweken voor kinderen: de Alps for kids.

Lees meer over wintersportregio Weißensee en de Alternatieve Elfstedentocht in Oostenrijk Magazine editie 5/2019. Het nummer ligt tot 24 januari 2020 in de winkel en is te koop in onze webshop.

Kijk wat je allemaal in de omgeving kunt doen op onze wegzijzer.

Trabi
© Visit Klagenfurt
© Oostenrijk Magazine
© Slowfoodtravel, Hummer
© Ernst Peter Prokop

Google advertentie