,

Recepten met maanzaad

Maanzaad (Mohn) wordt in de Oostenrijkse keuken in grote hoeveelheden gebruikt, zowel in zoete als hartige gerechten. In het Oostenrijkse Waldviertel (Neder-Oostenrijk) wordt al vanaf de 13e eeuw grijze Graumohn verbouwd. Waldviertler Graumohn…
Vegane IJsjes
Rosa Lanner© Slowfoodtravel, Hummer
© Liesbeth van Bodegom - Willemars
,

Recepten:
Zoetwatervis

In Oostenrijk wordt van oudsher veel zoetwatervis gevangen en gekweekt én is een lange traditie in het toebereiden ervan. Zoetwatervis heeft weliswaar een minder uitgesproken smaak dan zeevis, maar is met de juiste toebereiding een echte delicatesse.…
Almdudler beeldmerk
,

Zalige paasrecepten

De paasdagen zijn in Oostenrijk ook een culinair feest. In Zuid-Oostenrijk (met name Stiermarken) worden dan bijvoorbeeld traditioneel Pinzen, terwijl ze in het Noord-Italiaanse Friuli (waar de naar anijs geurende broodjes oorspronkelijk…
© Stiegl
Oostenrijk Magazine, Liesbeth Willemars
,

Recepten:
Tolle toetjes

Het nagerecht is de kroon op elk diner. In Oostenrijk Magazine editie 1/2019 geven we recepten voor heerlijke toetjes. Ze zijn niet alleen lekker, maar zorgen ook voor leuke gespreksstof vanwege hun ‘tolle’ namen. Salzburger Nockerln,…
Gewürztraminer© Oostenrijk Magazine