Liesbeth Willemars
,

Smullen van Schmarren

Schmarren, Palatschinken, Liwanzen, Frittaten… de Oostenrijkse varianten op onze pannenkoek en poffertjes smaken minstens zo goed als ze klinken. De bekendste Schmarren-variant is de Kaiserschmarren. Rondom de herkomst van de naam zijn er…
Grauburgunder
Blauer Wildbacher© Oostenrijk Magazine
,

Kostelijke Knödel

Waarom alleen tijdens je vakantie die heerlijke Oostenrijkse Knödel eten? De ronde balletjes zijn makkelijk te maken en enorm veelzijdig: van hartige huismanskost tot zomerse varianten met vruchtenvulling. Hartige knoedels zijn er zowel gevuld…
Dispensers met hoofdjes van (strip)figuren
Kaiserschmarren
,

Carnavals-
recepten

  Carnaval kent ook in Oostenrijk een lange traditie, inclusief typisch ‘Faschingsessen’, vaak zoete en/of vullende gerechten als stevige bodem voor een hele dag (en nacht) feesten. Het meest bekende carnavalseten zijn Faschingskrapfen…
Sankt Laurent
Linzer Torte