Traminer: Aromatische familie
Van Traminer is in Oostenrijk maar weinig aangeplant: in 2015 slechts 284 hectare of 0,6% van de totale aanplant. Het meeste daarvan is ToterTtraminer en Gewürztraminer, met een heel klein beetje Gelber Traminer in Krems en in zuidoost-Stiermarken. Om het allemaal nog ietsje ingewikkelder te maken meldt de website van het Oostenrijke Bureau voor Wijnmarketing (ÖWM) dat alle wijnen gemaakt met Traminers gelabeld mogen worden als Gewürztraminer.
Ondanks hun verschillen in uiterlijk van de druiven hebben de wijnen van de verschillende traminers wel overeenkomsten: ze zijn laag in hun zuren, rijk aan extract en aroma’s, kunnen lang bewaard worden en worden vaak verwerkt tot zoete wijnen. Dat maakt ze tot een uitstekende begeleider voor bijvoorbeeld Aziatisch eten.



Wijnkelders

Thermenregion

Schilcherland

Bierstad Freistadt



Südsteirische Weinstrasse



Fietsen en genieten



Heurigen in Wenen

Wijngebied sinds de Romeinen

Kamptal




Wild op tafel

Kookkunst in de bergen