Het Tiroolse Stubaital  (ten zuiden van Innsbruck) is al meerdere keren uitgeroepen tot het meest gezinsvriendelijke skigebied in de Alpen (onder meer door de Duitse ADAC). Doorslaggevend waren de service en kwaliteit van de skischolen, maar ook daarbuiten zijn er tal van extra’s die het hier voor families aantrekkelijk maken. Meer hierover in editie 5-2018 van Oostenrijk Magazine, met onder andere interviews met skileraren over hun ervaring met het lesgeven aan kinderen. Hier alvast enkele tips voor de juiste uitrusting: Waar moet je aan denken als je kind leert skiën?

  • Ski’s, stokken, skischoenen en ski-helm kun je het beste ter plekke huren. Kinderen groeien immers nog. Bovendien weten de medewerkers van de verhuurbedrijven precies waar ze op moeten letten bij het aanmeten en afstellen van de uitrusting.
  • Een ski-helm is een absolute must. Niet alleen vanwege de veiligheid: in Oostenrijk geldt voor kinderen tot 15 jaar een helmplicht.
  • Trek je kind liever een losse broek en jas aan dan een skipak; dat is veel praktischer als het naar de wc moet.
  • Kleed je kind niet te warm, want tijdens de ski-les is het continu in beweging. Om te voorkomen dat het te veel zweet, loont een investering in goede, ademende kleding die bovendien wind- en waterdicht is.
  • Sjaal, muts en skihandschoenen (liefst met alleen een duim) zijn absoluut noodzakelijk. Zorg ook voor een reserve paar handschoenen, want juist die willen nog weleens nat worden.
  • Investeer in een skibril met zekerheidsglas. De sneeuw reflecteert het licht en dat kan de ogen beschadigen.
  • Onderschat de zon in de bergen niet. Smeer het gezicht van je kind in met zonnebrandcrème met hoge beschermfactor.

Oostenrijk Magazine editie 5/2018 is te koop in onze webshop.

Kijk wat je allemaal in de omgeving kunt doen op onze wegzijzer.