,

Herfstrecepten:
Wildburger & co

Vlees van in vrijheid levende dieren noemt met in Oostenrijk ‘Wildbret’. Vooral in de herfst staat er in restaurants veel wild op de menukaart. Niet alleen omdat het een delicatesse is. Het wordt bovendien steeds meer gewaardeerd als vetarm, regionaal en duurzaam vlees… Proef deze traditie met onze herfstrecepten voor wild zwijn & co in editie 4 van Oostenrijk Magazine. Op deze pagina twee recepten voor typische bijgerechten. De polenta-knödel passen prima bij bijvoorbeeld het recept voor eend-sauerbraten (zuurvlees van eend). De Nockerln (verse pasta) gaan goed samen met de fazantenbout.

Polenta-knödel

Ingrediënten voor 8 polentaknödel: 50 gr zachte boter | 250 ml halvolle melk, 100 gr polenta | 2 eieren (m) | zout, nootmuskaat | bieslook

Bereiding: Breng de melk, boter en polenta aan de kook. Voeg eieren en kruiden toe en blijf goed roeren! Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Vorm van het plakkerige deeg met natte handen kleine 8 knoedels. Breng een grote pan met water en zout aan de kook. Zodra de eend in de oven gaat, leg je de knoedels in het hete water en laat ze 10 minuten trekken (niet meer koken) met de deksel op de pan. Dien ze meteen op met de Sauerbraten.

Nockerln

Ingrediënten voor vier personen: 470 gr gekookte aardappel | 80 gr Maizena | 1 ei + 2 eidooiers | 1 tl zout | 0.5 tl nootmuskaat

Bereiding: Druk de aardappels door een pureezeef, kneed ze met de Maizena, ei(dooiers), zout en nootmuskaat (niet al te lang) tot een plakkerig deeg. Schraap de resten zo veel mogelijk van je handen en was deze. Breng een grote pan met water met zout aan de kook. Strooi wat bloem op een snijplank, rol met bebloemde handen telkens een deel van het deeg uit tot een rol. Snij kleine stukjes van de rol, druk deze met een vork (als gnocchi) kort in en leg ze in het kokende water tot ze boven komen drijven. Haal ze met een schuimspaan uit het water en laat ze uitlekken. Opdienen: Verhit in een koekenpan een klontje boter, bak hierin snel de Nockerln snel aan en dien ze op met de Fazantenbout uit editie 4 van Oostenrijk Magazine.

Oostenrijk Magazine editie 4/2017 is te koop in onze webshop.

PRODUCTIE, RECEPTEN & FOTO’S:

Liesbeth Willemars heeft een Oostenrijkse moeder en is van kinds af aan vertrouwd met de Oostenrijkse keuken. Ze geeft workshops in het maken van strudeldeeg en bakt op aanvraag Apfelstrudels en ander gebak.
i apfelstrudels.nl