Kartitsch in Oost-Tirol

Eerste gecertificeerde winterwandeldorp

Niet kunnen of willen skiën en toch volop genieten van de magische witte bergwereld? Geen probleem.  Kartitsch in Oost-Tirol is het eerste gecertificeerde winterwandeldorp van Oostenrijk. Van hieruit kun je op goed geprepareerde wandelpaden het Gailtal verkennen.

Rondom Kartitsch zijn negen gecertificeerde winterwandelwegen uitgezet met een lengte van tussen de 2,2 en 10,5 kilometer en een maximale wandeltijd van 5 uur. Elke route is in beide richtingen te lopen. Op de gekozen trajecten is er geen lawinegevaar. De paden zijn breed en worden tijdens het seizoen (december tot april) continu geprepareerd en gecontroleerd. Wandelingen met gids zijn er komend winterseizoen elke dinsdag en vrijdag vanaf 27 december 2019 t/m 3 april 2020. Deze (wekelijks wisselende) tochten beginnen om 9 uur ’s ochtends en duren 3 tot 4 uur. Startpunt (9 uur) is het toerismebureau in  Kartitsch.

In Oostenrijk Magazine editie 5/2019 testen we enkele winterwandelroutes in Oostenrijks eerste gecertificeerde winterwandeldorp. Het nummer met deze sfeerreportage, inclusief veel tips en adressen, is te koop in onze webshop.

Kijk wat je allemaal in de omgeving kunt doen op onze wegwijzer.

© Oostenrijk Magazine
© Oostenrijk Magazine
© Linder
Passionsspiele Erl
Oostenrijk Magazine, Emely Nobis
© Oostenrijk Magazine
Tirol Werbung
Oostenrijk Magazine
Oostenrijk Magazine, Frits Roest
© Museum Tiroler Bauernhöfe
© Oostenrijk Magazine
© Giesswein
Norikerverein (c) Norikerverein Kirchberg und Umgebung
© TVB WILDER KAISER/ DANIEL REITER / PETER VON FELBERT
kat walk kitzbueheler horn rastbank
Tips Nala Innsbruck
© Michael Huber
SOS Kinderdorpen

Google advertentie