Comfortabele langeafstandswandeling

Een langeafstandswandeling door de Alpen die voldoende uitdaging biedt en toch goed te doen is voor iedereen met enige conditie: daarvoor staat de Lechweg. Bij de opening in 2012 was het de eerste langeafstandsroute die het predicaat ‘Leading Quality Trails – Best of Europe’ verwierf, een kwaliteitskeurmerk dat onder meer garant staat voor goed begaanbare wandelwegen, een afwisselend landschap en een uitstekende infrastructuur.

De Lech, een zijrivier van de Donau, stroomt door Oostenrijk en Duitsland. De 125 kilometer lange Lechweg begint bij de bron nabij de Formarinsee in Allgäu (Vorarlberg), doorkruist vervolgens natuurparkregio Lechtal-Reutte (Tirol) en eindigt bij de Lech-waterval in het Duitse Füssen. Deels loop je direct langs de rivieroever en over vlakke dalbodems, deels op berghellingen tot ongeveer 200 meter boven de rivier – met panoramische uitzichten op het berglandschap.

Wij hebben van deze langeafstandswandeling een aantal deeletappes gelopen die representatief zijn voor de variëteit van het landschap langs een van Europa’s laatste niet-gereguleerde rivieren. Lees het uitgebreide verslag, met veel tips en adressen, in Oostenrijk Magazine editie 4/2019. Oostenrijk Magazine editie 4/2019 is te koop in onze webshop.