Nimm’s Radl

Snelheid en onthaasting liggen in het Murtal dicht bij elkaar. In de Red Bull Ring in Spielberg scheuren Formule 1-wagens over het parcours. Rondom het racecircuit, in de brede vallei van de rivier Mur, kom je met heel wat minder pk’s en adrenaline uit. Een 250 kilometer lang fietsknooppuntennetwerk loopt hier als een fijnmazig spinnenweb door de regio en verbindt historische stadjes, glooiende velden en bossen tegen het decor van ‘huisberg’ Zirbitzkogel.
‘Nimm’s Radl, zeig’s Wadl! (Pak de fiets, laat je kuiten zien) is het motto van het nieuwe netwerk, een primeur voor Oostenrijk. Je volgt geen vaste fietsroute, maar stippelt met hulp van de knooppunten je eigen route uit. Afhankelijk van je conditie of bijvoorbeeld de weersverwachting kun je het zo lang of kort maken als je wilt. Klinkt bekend? Dat klopt: Belgische en Nederlandse fietsknooppunten vormden de inspiratie.

Lees een uitgebreid verslag van een fietsvakantie in het Murtal in editie 1-2017 van Oostenrijk Magazine, met veel tips voor overnachten, eten & drinken en uitstapjes.

Waar ligt het?