Ze zijn begonnen!

Vorige week is het perceel uitgemeten en afgegraven, inmiddels is het er een drukte van belang. Frank (tussenpersoon) heeft ons een filmpje en de eerste foto’s gestuurd.

Er is al een flink rotsblok uitgegraven

Fijn dat dat niet meer met de schep hoeft… Tegen de achterwand van het uitgegraven stuk wordt betongaas geplaatst en vervolgens wordt het volgespoten met beton. Wel een goed idee want anders liggen de bomen van de achterbuurman straks beneden. Het is echt zo gaaf om te zien dat ze nu eindelijk begonnen zijn; we hebben de grond al in 2014 gekocht dus het werd ook echt tijd.
Op het filmpje en de foto’s zie je dat er groot materieel wordt gebruikt. Er is dan ook een video gemaakt van de toegangsweg om achteraf de schade door de bouw te kunnen bepalen.

De definitieve werktekeningen hebben we laten maken door de aannemer

Dit heeft als voordeel dat zij zelf ook heel goed kijken hoe het huis gebouwd moet worden maar als nadeel dat je – alweer – de tekeningen heel goed moet controleren! Wij hebben nu afgesproken dat veranderingen ten opzichte van de bouw/offerte aangegeven moeten worden. Ik miste bijvoorbeeld een raam, de afmetingen van de ruimtes waren net iets anders (waardoor ik in de stress schoot omdat mijn keuken dan niet meer zou passen) en nog wat van dat geneuzel.
De trap was niet breed genoeg voor een eventuele toekomstige traplift en die extra ruimte moest wel ergens vandaan gehaald worden. We hebben daarom de badkamer net iets anders ingedeeld, zodat we nu ruimte hebben voor een bad onder het raam en een grote douche. Doordat het toilet niet in de badkamer zit (willen we echt apart!) hebben we nog ruimte genoeg voor een tweepersoons badmeubel. Tussen het bad en de douche komt dan weer een gemetseld wandje met ruimte voor je douche- en badspulletjes.

Eind april gaan Rik en ik samen naar Oostenrijk

Dan zullen we nog het een en ander uitzoeken, zoals sanitair voor de badkamers en toiletten, de binnendeuren en voordeur, de kachel en de sauna.
In het nieuwste nummer van Oostenrijk Magazine staat een column van Karin Eegdeman over de spelregels bij het onderhandelen in Oostenrijk. Heel handig want dat gaat toch weer anders dan in Nederland.
Genoeg te doen dus; maar vooral willen we het zien… zien hoever het er mee staat!

Servus, Elselien