Het waren onvergetelijke dagen, de eerste keer kerst met de kinderen en vrienden met oud & nieuw. Op het balkon hebben we oliebollen staan bakken! Leuk is ook dat we vanuit het huis zo de skipiste oplopen.
We hadden er nog niet geskied, maar Bad Kleinkirchheim is echt een heel leuk skigebied. 104 Kilometer piste leek ons wat klein maar het is een heel leuk en gevarieerd. De restaurants op de piste zijn niet van die massale eetschuren maar gewoon gezellig. Onze favoriet is ‘EVE’, met in plaats van cola leuke, zelfgemaakte drankjes en lekker eten.
Ik kook ook graag zelf. In onze nieuwe keuken is het 90 cm brede fornuis al flink gebruikt. Op een gegeven moment waren we met veertien personen en dan gaat er wel wat eten doorheen!

Eigenlijk moesten we klussen; het huis is klaar maar nog lang niet af. Er lag echter zoveel sneeuw dat skiën boven aan het klussenlijstje stond. Zelfs met Pasen stonden we nog op de ski’s! Met Hemelvaart was er weer gelegenheid om naar Oostenrijk te gaan en we hadden de auto vol gereedschap geladen. Je moet dan goed bedenken wat je nodig hebt. We zijn hier verwend met op iedere hoek een bouwmarkt; in Oostenrijk is het allemaal net wat verder weg.
Ook nu de sneeuw verdwenen is genieten we van de prachtige omgeving.
Vanuit huis hebben we wandelingen gemaakt van een uur of twee. Straks is de lift naar boven weer open en kunnen we daar ook tochten maken. In Karinthië (Kärnten) werken ze met de Kärntencard. Een pasje waarmee je in liften, boten, musea en andere attracties kunt. Wij hebben meteen maar een seizoenspas gekocht.
Het was de bedoeling om het huis te gaan verhuren. In de praktijk blijkt het lastig nu het nog niet helemaal af is. Wij zitten er niet mee dat er geen gordijnen hangen, de sterren zijn prachtig, maar gasten denken hier natuurlijk anders over. We moeten ook nog een steiger regelen om de verlichting op te hangen. Daarnaast is de aannemer nog niet klaar, de sneeuw overviel ze en er is een hoop blijven liggen. Zo moet er buiten nog bestrating worden gelegd, doet de vloerverwarming in de garage het niet en is er een lijst met to do punten. Toch maakt het eigenlijk niet uit, het is een heerlijk huis geworden.