Eind december gingen we weer naar Karinthië; ditmaal om definitief een aannemer te kiezen. We hadden er nog twee over en vonden het lastig, want beide bedrijven hebben veel tijd (en dus geld) in de offerte gestopt en je kunt er maar één kiezen! We hadden afgesproken in een leuk hotel in Radenthein en omdat we daar al zo vroeg moesten zijn hebben we daar ook geslapen.

Zo van de ontbijttafel naar de onderhandelingstafel!

En onderhandeld moest er worden. We hebben posten bekeken en geschrapt, zoals de sterrenhemel à € 5000- in de sauna… Hij zat er nog niet en ik zag al sterren…
Wat was mooi, praktisch en/of betaalbaar… die knoop moesten we nu doorhakken. Pittig, maar ook heel erg spannend en leuk. Het hele project begint steeds meer vorm te krijgen.
Frank (tussenpersoon) en Franz ( bouwbegeleider) waren bij het gesprek met de eerste aannemer aanwezig, toen duidelijk werd dat we eruit gingen komen. Vier uur later bleven we een beetje verdwaasd achter maar… met een getekend contract! De tweede aannemer hebben we afgebeld: lastig maar wel zo eerlijk.

De eerste maandag in april gaan ze beginnen

Als het weer het toelaat en de grond niet meer zo ijzig is. Laat dat nu net 3 april zijn, de dag dat ik 50 word. Een ‘aardig’ cadeautje dus! De gekozen aannemer, om het gemakkelijk te maken vertegenwoordigd door ook een Franz, had nog wat puntjes gevonden die de architect had laten liggen. Daarvoor moet er alsnog weer een aanvraag naar de gemeente maar er is ons verzekerd dat dat geen enkel probleem zal zijn.
Wij laten ons verrassen, zullen we maar zeggen.

Begin december zou het hele project klaar moeten zijn.

Zou dat lukken; kerst in ons eigen Oostenrijkse huis? In ieder geval kunnen we nu van start. Er moet een exacte indeling per ruimte komen, we moeten bepalen waar de elektra komt, we gaan een keuken, badkamers, sauna en plavuizen kiezen en natuurlijk niet te vergeten: de inrichting aanschaffen.
Omdat ik me daar in Nederland ook al zijdelings mee bezig houdt en gezien heb wat de verschillen zijn met Oostenrijk start ik meteen maar een nieuwe uitdaging: het inrichten van vakantiehuizen in Oostenrijk. Ons eigen huis kan dan als proefproject gaan fungeren en wie weet waar het allemaal nog toe leidt. ‘Die 4 Jahreszeiten’ wordt dus in alle opzichten mijn goede voornemen voor 2017!

Servus, Elselien