De toplaag is over de vloerverwarming gestort.

Binnenkort kunnen de plavuizen erop. In de slaapkamers en op de vide komt pvc op de vloer. Die pvc-vloeren legt de aannemer ook en in ons geval zochten we die dan weer uit bij de dochter van de baas. Nou heeft ze mooie spullen, dus dat is geen probleem. Toch blijft het grappig als ze zegt dat ze “wel van papa hoort wanneer het geleverd moet worden”!
Het valt ons op dat onze leveranciers weinig commercieel zijn. De vloerenwinkel levert ook gordijnen, maar vraagt niet of we daar interesse in hebben, net zoals het elektrabedrijf niet vraagt of we wasmachine of tv’s nodig hebben.
De aannemer werkt bijzonder netjes. De bouwplaats is altijd opgeruimd en alles wordt zorgvuldig afgewerkt. Zelfs de garage wordt een plaatje met een keurig houten plafond! Je ziet dat de aannemer de regie heeft maar veel door andere bedrijven laat aanleggen. Onze bouwbegeleider houdt het allemaal nauwlettend in de gaten.

Waar ik me heel erg in vergist heb zijn de binnendeuren.

Ik zou er witte deuren in zetten: gewoon strak, huppakee… Geen gezicht! Vraag me niet waarom maar het plaatje klopte niet. Goede raad was toen letterlijk duur. De deuren die wij helemaal zagen zitten hadden een meerprijs van 1225 euro per deur! Vermenigvuldig dit met dertien en we zijn failliet. We hebben toen de “deur van het bedrijf platgelopen” totdat er een nieuw model stond dat we ook erg mooi vonden en dat wel betaalbaar was. Dat we daardoor weer een andere pvc-vloer moesten uitzoeken namen we dan maar op de koop toe.

De plavuizen worden in het hele huis antraciet.

Alleen in de badkamers komen moccabruine tegels op de vloer. De wanden van de badkamers en toiletten krijgen lichte tegels en in de saunaruimte worden de wanden gestuukt en komen er van die kleine riviersteentjes op de achterwand. We zijn op ook bezoek geweest bij een bedrijf dat de houten trap en het balkonhek voor de vide maakt. We hebben voor een balkonrek van hout met gekozen en voor een houten trap. De indeling voor de vide is klaar. Er komt een slaaphoek met twee eenpersoonsbedden en een kledingkast, maar ook een extra bankstel met televisie en – als we nog wat geld over hebben – een pooltafel.
Straks willen we helemaal niet meer terug naar Nederland!

Servus, Elselien