Vöslauer

Mineraalwater uit Bad Vöslau

Tekst: Emely Nobis

Hoe regen uit de ijstijd na een reis van 150.000 jaar vanuit een 660 meter diepe bron aan de oppervlakte komt en vervolgens als mineraalwater in flessen belandt.

Vöslauer 2008, Produktion, Copyright www.peterrigaud.com

Vöslauer, het meest gedronken mineraalwater in Oostenrijk, is een 150.000 jaar oude natuurschat, gedurende de ijstijd als regen uit de hemel gevallen boven de Schneeberg bij Wenen. Die neerslag is door vier lagen gesteente naar beneden gesijpeld en heeft op z’n route tal van mineralen opgenomen, zoals kalium, calcium, magnesium, fluoride, natrium. Via ondergrondse bronnen komt het gezonde water uiteindelijk op eigen kracht weer aan de oppervlakte – om vervolgens te worden gebotteld door Vöslauer Mineralwasser: op topdagen niet minder dan twee miljoen liter water. Tijdens een rondleiding op het bedrijfsterrein van dit bedrijf in Bad Vöslau kun je het hele productieproces – van het vullen van de flessen tot het transport richting consument – live gadeslaan.

Lees het verslag van ons bedrijfsbezoek bij Vöslauer in Oostenrijk Magazine 4/2020. Het nummer ligt tot 13 november in de winkel en is te koop in onze webshop.

© Vöslauer, www.peterrigaud.com
Oostenrijk Magazine, Emely Nobis
El Woods
© Giesswein